Ook in onze gemeente zijn er gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. Gedupeerde ouders worden door de Belastingdienst gecompenseerd en zoals onlangs is bekendgemaakt, worden schulden overgenomen door het kabinet. Maar dat is niet altijd genoeg. Soms is er meer nodig bij het oplossen van problemen rondom huisvesting, inkomen, schulden, zorg en de opvoeding van kinderen. Als gemeente willen wij getroffen inwoners hier graag bij helpen.

Door de kinderopvangtoeslagaffaire kwamen veel ouders ernstig in de problemen. De Belastingdienst zette tussen 2005 en 2019 onterecht de kinderopvangtoeslag stop en eiste van gezinnen om deze terug te betalen.

De gedupeerde gezinnen zijn benaderd door de Belastingdienst voor een financiële compensatie. Ook zijn hun contactgegevens indien mogelijk doorgegeven aan de gemeente waar zij wonen. De gemeente neemt contact op met deze inwoners om hen ook op andere manieren te kunnen helpen.

Mogelijk zijn er nog meer ouders gedupeerd van wie de gemeente geen gegevens heeft ontvangen. Daarom plaatsen we ook oproepen aan gedupeerde ouders/verzorgers om zich bij de gemeente te melden.

Bent u met uw gezin gedupeerd door de Toeslagenaffaire?

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 0485-396783 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Wij helpen u graag!