Zoals jullie op de foto kunnen zien staat Rupsje Nooitgenoeg op de Verteltafel. Een erg leuk verhaal waarbij de kinderen kunnen zien hoe een rups een mooie vlinder wordt.

Dit boekje staat centraal voor een aantal weken waarbij wij de activiteiten aanpassen rondom het thema Rupsje Nooitgenoeg. Bij het aanbieden stemmen wij de activiteiten af op ontwikkelingsgebieden van het kind. Elke ochtend als de kinderen bij de peutergroep De Blokkendoos komen, wordt gedurende de themaweek, hetzelfde boekje voorgelezen. Zo leren de kinderen bij peutergroep samen met de hongerige rups tellen, de dagen van de week benoemen, vruchten en lekkere dingen herkennen, om tenslotte te weten te komen hoe een rups een prachtige vlinder wordt.

De kinderen mogen aan de Verteltafel het boekje naspelen. Er liggen op de tafel herkenbare voorwerpen die allemaal in het boekje staan. Zo kunnen de kinderen door herhalingen het verhaal nabootsen en leren spelenderwijs hoe een rups een vlinder wordt. De kracht van het leren zit in de herhaling van het boekje en de daarbij behorende activiteiten.

Tijdens de kring hebben wij een fruit moment en dat lekkere fruit wat Rupsje Nooitgenoeg eet gaan wij nu ook eten, een appel, peer, sinaasappel en aardbeien. Activiteit die wij in de kring doen is de gezonde en ongezonde dingen benoemen. Ook worden er activiteiten rondom dit thema gedaan. Zo leren de kinderen de begrippen gezond en ongezond, want Rupsje Nooitgenoeg eet ook ongezonde dingen. In het boekje zijn alle fruitsoorten gesorteerd, en hier spelen wij op in doordat wij in de huishoek fruit en groente hebben liggen en zo stimuleren wij spelenderwijs dat de kinderen gaan sorteren. Ook kunnen ze de tafel dekken met dingen die ze lekker vinden.

Daarna is het tijd voor een creatieve activiteit. Wij hebben de plaatjes uit het boek ook op papier deze kunnen ze zelf uitknippen en opplakken. Zo hebben de kinderen het verhaaltje alweer een keertje gehoord. Rupsje Nooitgenoeg hebben ze op een kleurplaat geschilderd en die hangt te pronken bij de Verteltafel. Zo kunnen de kinderen hun mooie kunstwerk nog regelmatig bewonderen.

Wil jij nu ook genieten van alle activiteiten die wij bij Spring peuteraanbod De Blokkendoos, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring Kinderopvang kunt u terecht op onze website www.spring-kinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in opvang voor uw kind(eren) kunt u op de website een rondleiding aanvragen op onze locatie. Wij heten u van harte welkom om op onze locatie te komen kijken en u de informatie te geven die u zoekt. U kunt ook altijd naar de locatie bellen voor meer informatie: 088-2088527 en vragen naar Diana Manders.