Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. Uw snoeisel aanmelden via www.taxustaxi.nl/afspraak is mogelijk sinds eind mei. De stichting komt dan het verse groen bij u aan huis ophalen.

De kleine taxustwijgjes bevatten de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door uw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kunt u op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Inzamelvoorwaarden

  • Inzamelperiode duurt van 25 mei tot eind augustus.
  • De stichting kan het snoeisel gratis bij u thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo.
  • Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten. Die zijn vanaf 25 mei te vinden via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.
  • Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan Taxus Taxi alleen het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar.
  • Om het zo vers mogelijk in te zamelen graag het snoeisel direct na het snoeien aan te melden.
  • Voor instructievideo’s kunt u terecht op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht

Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan!
Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis materialen

Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. Door een grote vertraging in de levering, laat de befaamde Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten, maar de stichting heeft voor een passende oplossing gezorgd. De tassen en zeilen zijn op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder Boerenbond, Welkoop, Intratuin en Den Ouden Groep.
Heeft u geen tassen, dan kunt u het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Meer informatie

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl of sociale media.