Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Ad Berends uit Mill is deze week te gast in het radioprogramma Regelkevers. Een programma wat elke donderdag om 18.00 uur te horen is bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Alle afleveringen zijn ook terug te horen via de podcast op Spotify, Apple podcasts en www.regelkevers.nl.

Al in de jaren tachtig was Ad Berends actief als raadslid in de gemeente Mill en Sint Hubert. Dat bij de partij van Theo de Vet. Deze partij stopte in 1990 en ging over in Algemeen Belang ’90. Nu gaat AB’90 net als de VKP in de gemeente Mill en Sint Hubert op in Team Lokaal, een politieke partij waarin 7 lokale partijen de samenwerking zoeken in de gemeente Land van Cuijk. Maar Ad Berends koos niet voor aansluiting bij deze club maar voor Liberaal Land van Cuijk. Hij had overigens meer aanbiedingen van partijen die hem wel binnen wilden halen.

In Regelkevers vertelt Ad Berends openhartig over zijn politieke keuzes. Maar ook stond Ad aan de wieg van de volksraadpleging rond het wel of niet aansluiten bij de gemeente Land van Cuijk. Dit en meer is te horen in Regelkevers, een radioprogramma van Frank Peters, Herman van Gaal en Corné Kremers. Volgende week is Willy Hendriks van Haren van Team Lokaal te gast in Regelkevers.