Vanaf 1 januari 2022 houdt de gemeente Mill en Sint Hubert op te bestaan als zelfstandige bestuurseenheid. Dat geldt niet alleen voor deze gemeente, maar ook voor vier andere in deze regio. Samen gaan ze op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Aanleiding voor de Kneep, een platform voor schrijvers uit deze regio, aandacht te besteden aan het taaltalent in de afzonderlijke gemeenten. Dat gebeurt d.m.v. een lokaal taalfestijn (TAAL AAN DE MAAS) waarvan het eerste plaats heeft gevonden in Mill, afgelopen zaterdag 12 juni in Myllesweerd. Op dat festijn kregen lokale schrijvers en muzikanten een podium en werd volop aandacht besteed aan het belang van lezen en taal in deze gemeente. Dit festijn was zaterdag 12 juni vanaf 20.30 uur live op Tv te volgen bij de Lokale Omroep Mill.

Maar De Kneep daagt ook de inwoners van Mill en alle kerkdorpen uit te laten horen wat dit ‘afscheid’ van de oude gemeente voor hen betekent. Wat gaat verdwijnen, welke herinneringen blijven, welke verhalen willen we doorgeven? Schrijf je gedachten over ‘Adieu, gemeente Mill en Sint Hubert’ of ‘Welkom gemeente Land van Cuijk’ op in een kort verhaal, een gedicht, een column of lied.

Waaraan moet je bijdrage voldoen?

  • Het thema – Adieu oude gemeente/welkom Land van Cuijk – moet in de bijdrage duidelijk zijn
  • Richtlijn is een maximum van 1500 woorden
  • Anonieme bijdragen worden niet geaccepteerd
  • Elke schrijver (m/v) mag één verhaal of maximaal drie gedichten aanbieden
  • Gebruik van dialect is toegestaan
  • De teksten dienen aangeleverd te worden in Word

In een later stadium beslist De Kneep of deze verhalen en gedichten gebundeld worden in een uitgave. Dat hangt af van de respons op deze oproep, de kwaliteit van het aanbod en de financiële mogelijkheden.

Stuur je bijdrage naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar de redactie van de Nije Krant.

Inzenden kan tot 1 september 2021.