Foto: Cockie Kremers

Bouwen en verbouwen staat zondag 20 juni centraal in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Want Tom Raaijmakers en Corné Kremers bellen met diverse initiatiefnemers van bijzondere bouwplannen in de gemeente Mill en Sint Hubert. Daarnaast is er uiteraard ook muziek, hoort u het laatste (lokale) nieuws en is er weer het een en ander te winnen.

Zo is er een gesprek met huisarts Edith Bons. Samen met haar echtgenoot Tom Gunnink (tandarts) realiseren zij aan de Oude Langenboomseweg een huis- en tandartspraktijk. Dit in het voormalige pand van de winkel van familie van den Tillaart en later nog Spring kinderopvang.

Een andere winkel die een andere bestemming krijgt is de voormalige supermarkt Jan Linders en daarvoor textiel en woonwinkel van Lieshout. Hier worden als alles volgens plan verloopt 13 appartementen gerealiseerd. In Het 12uurtje bellen Tom en Corné met de ontwikkelaar van dit project.

Op dit moment wordt er ook nagedacht en met diverse inwoners gesproken over de toekomst van de kerkgebouwen in onze gemeente en in Haps. Ook u kunt hier over meepraten via een enquête. In Het 12uurtje is een gesprek over deze enquête en wat er überhaupt wel en niet kan met de kerken in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Haps, allemaal behorende bij parochie De Goede Herder.

Plannen voor de kerk in Langenboom zijn er overigens al. Dit is een onderdeel van het grootse dorpsplan Langenboom waarover de gemeenteraad op 8 juli een besluit zal nemen. Ivonne van der Horst uit Langenboom zal dit plan en de haalbaarheid toelichten in Het 12uurtje.

Verder is er een gedichtenbundel van Jan Volleberg te winnen in Pim Pam Pret, bellen Tom en Corné met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag en is het ElvisTime. Meer weten? Zie www.het12uurtje.nl.