Wux, het ontwikkelbureau voor online software, is ervan overtuigd dat sterke websites en een goede positie in Google veel kunnen betekenen voor de bedrijven en instellingen die de hulp van Wux inroepen. “Voor ons is het belangrijkste doel dat het resultaat van onze partners verbeterd wordt”, zegt de Langenboomse ondernemer Bo Pennings, die Wux oprichtte. Het bedrijf was lang in Mill actief en is inmiddels gevestigd in Cuijk. Het bedrijf bestaat deze maand twaalfenhalf jaar.

“Wij zijn een full-service internetbureau en willen onze klanten, die we partners noemen, graag helpen in het volledige traject”, legt Bo Pennings uit. “Onze twee belangrijkste diensten zijn het ontwerpen en opbouwen van nieuwe websites, en het maken van maatwerk applicaties. De websites die we ontwerpen en maken, zijn geoptimaliseerd om het juiste doel te bereiken, meestal het werven van meer leads. Dat zijn bezoekers die interesse hebben getoond in jouw product of dienst.”

Niet zomaar beginnen

“Daarnaast richten we ons op zoekmachine-optimalisatie. Daarmee maken we de diensten en producten van onze klanten goed vindbaar. Onze maatwerk applicaties richten zich vooral op het automatiseren van bedrijfsprocessen. We zien dat het werk hierdoor makkelijker en meer gestructureerd wordt en je kunt vaak besparen op personeelskosten. Werk je met Excel-sheets? Dan is dat meestal een teken dat er iets verbeterd kan worden.”
Hij vervolgt: “Full-service betekent voor ons dat we niet zomaar beginnen aan een opdracht. We denken eerst na over het nut en doen onderzoek naar wat de doelgroep echt wil. Op basis daarvan maken we een ontwerp dat past bij de doelgroep om zo het beste resultaat uit de website of applicatie te halen. Een website of applicatie is meestal niet klaar als deze af is. Wij kijken en luisteren naar de gebruikers en op basis daarvan blijven we optimaliseren.”

Snel positief resultaat

Twaalfenhalf jaar geleden begon dat avontuur bij Bo Pennings, tegenwoordig een van de drie partners. Hij startte op 1 januari 2009 vanuit zijn huis in Langenboom met Wux. Na de bouw van nieuwe websites focuste hij zich op zoekmachine-optimalisatie. Daarmee behaalden zijn klanten snel positief resultaat uit hun websites. Daardoor groeide Wux snel en verhuisde de onderneming naar Mill. Sinds 1 januari 2020 is Wux in Cuijk te vinden en zijn de partners Yannick Vendelmans en Thijn de Haas bij het team gekomen.
“In Cuijk hebben we nu een fraaie en grote kantoorruimte waarin we met z'n allen bij elkaar kunnen zitten. Daarnaast is het fijn om dicht bij de trein en de snelweg te zijn. Handig voor het aantrekken van studenten en nieuw personeel. Hoe we er over vijf tot tien jaar uitzien? We willen rustig verder groeien en hopen veel van onze partners te kunnen helpen met het verbeteren van hun resultaat. Verder komen er vakkrachten bij zodat we onze specialistische kennis verder kunnen uitbreiden.”

Meer weten?

Op www.wux.nl kun je alle diensten van de creatieve en effectieve weboplosser goed bekijken.