“De ChristenUnie laat een uniek geluid horen in de politiek”

Op 24 november worden de gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Land van Cuijk gehouden. Op dit moment lijkt het erop dat er zo’n 12 partijen deel zullen nemen. Een aantal partijen waren al actief in de gemeente Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, maar ook zijn er nieuwe partijen waarop men straks kan stemmen. Dit zijn niet alleen nieuwe partijen die ontstaan door een fusie van al bestaande politieke groeperingen, maar ook zijn er afdelingen van landelijke partijen die nu een poging doen een zetel te veroveren in de gemeente Land van Cuijk. Eentje hiervan is de ChristenUnie Land van Cuijk.

“In 2019 ben ik lid geworden van de ChristenUnie,” vertelt Hetty Egger van Oppen uit Vierlingsbeek. “Ik ben toen wat vergaderingen gaan bezoeken om te zien wat daar zoal gebeurde en ik merkte toen al vrij snel dat de ChristenUnie haar best doet om in Brabant en Limburg voet aan de grond te krijgen. Ik bedacht dat de herindeling van het Land van Cuijk een goed moment was om daarop in te springen.” Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst waarvan Hetty zelf de lijsttrekker zal zijn is ook zo goed als rond. “Ik was altijd al geïnteresseerd in politiek, maar ik had geen tijd om daar mee bezig te zijn. Nu ontstond die tijd er wel.”

Voor Hetty waren er 2 redenen om actief te worden in de politiek. “De eerste is de ChristenUnie zelf die als partij een uniek geluid in de politiek laat horen en dat wilde ik graag ondersteunen en ook zelf uitdragen. De tweede reden is dat ik als advocaat vaak aan het einde van problemen van mensen wordt ingeroepen. Zij hebben te maken met regelgeving en vaak ook lokale regelgeving waar mensen in vast gelopen zijn. Soms denk je wel eens, dat kan ook anders en beter vanuit de politiek. Daarom leek het mij goed om ook aan het begin van die regelgeving mee te gaan werken en ook te zorgen dat het ook daadwerkelijk zal verbeteren.” Om dit te realiseren koos Hetty bewust voor de ChristenUnie. “Dit omdat ik het echt heel bijzonder vind hoe zij hardop durven uit te spreken dat zij vanuit hun geloof politiek willen bedrijven.”

Beluister het hele interview met Hetty Egger van Oppen via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via o.a. Spotify, Apple podcasts of een van de andere podcastkanalen. Ook op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl zijn interviews terug te vinden.