Foto: Cockie Kremers

Als het aan omwonenden en andere belangstellenden ligt, komt er meer kleur, meer beweging en meer recreatie in het Aldendrielpark. Ook wil men meer aandacht voor onderhoud in het park, moeten paden geschikt gemaakt worden voor bijvoorbeeld rolstoelen en zou er actief onder de aandacht gebracht kunnen worden wat er zoal mogelijk is. Maar het Aldendrielpark moet geen evenemententerrein worden al zouden enkele grotere activiteiten per jaar wel mogelijk moeten blijven. Hiervoor zouden dan ook de juiste faciliteiten moeten worden gerealiseerd. Ook zou er wat moeten gebeuren aan de hondenpoep in het park.

Dit is in het kort de oogst die Stichting Aldendrielpark in oprichting onlangs ophaalde bij een openbare informatieavond in ’t Lagerhuis. De stichting gaf een toelichting op het ontstaan van het idee voor deze oprichting en wilde graag weten wat omwonenden en andere belanghebbenden hiervan vonden. Gezien de positieve reacties, ook eerder en na deze bijeenkomst schriftelijk ontvangen, maakt dat Stichting Aldendrielpark binnenkort officieel zal worden opgericht.

Doel van deze nieuwe stichting is om het beheer en onderhoud van het Aldendrielpark over te nemen van de gemeente Mill en Sint Hubert. Ook wil men verantwoordelijk zijn voor de exploitatie hiervan en zorgen dat het park beter aansluit bij de behoeften en wensen van omwonenden en gebruikers. Ondertussen zijn er al gesprekken met de gemeente over de aanpassing van de inrichting.

In 2022 bestaat het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg 25 jaar. Dit is een mooi moment om alle plannen gerealiseerd te hebben, zodat het jubileum in een nieuw ingericht Aldendrielpark gevierd kan worden. www.aldendrielpark.nl