DeGraeF is de naam van onze nieuwe krant in de gemeente Grave, die binnenkort huis-aan-huis gaat verschijnen. Eens in de twee weken valt Dé Graafse Krant na de zomervakantie bij zo'n 5500 huishoudens in de brievenbus.

Onze proefuitgave (het zogeheten 0-nummer) verschijnt al komende vrijdag 9 juli in een beperkte oplage.
“Met een team van betrokken en enthousiaste medewerkers werken wij samen aan een innovatieve, moderne krant. Bekend in de gemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis en straks ook in Grave. Een nieuwe krant gemaakt voor en door inwoners van de gemeente Grave”, vertelt uitgever Ron Bäumler.

Een krant met het laatste nieuws, maar ook met achtergronden en leuke interviews van diverse medewerkers en correspondenten uit de regio. Verder met columns van onder meer Karin Verhaak, Ank Bannink en burgemeester Toon van Asseldonk. Uiteraard berichten over sport, politiek, carnaval, kunst en cultuur, maar ook de nieuwtjes en informatie van de ondernemers en hun bedrijven.

Een eigentijds en modern logo is voor DeGraeF ontworpen door grafisch ontwerper Suzanne Menheere uit Grave.

Voorop staat dat DeGraeF een krant wordt waar inwoners hun informatie kunnen vinden over hun stad Grave, én niet te vergeten over de kerkdorpen Escharen, Gassel en Velp. Maar ook zal nieuws uit de nieuwe gemeente Land van Cuijk niet ontbreken.

Ron Bäumler van Grafisch Huis Boxmeer/Van Mameren: “Met DeBoK en DeStieR hebben wij inmiddels bewezen een serieuze speler te zijn op mediagebied. Met de komst van onze derde krant in de gemeente Grave spelen wij in op de komende herindeling naar de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Daarnaast werken wij nauw samen met de Nèije Krant in gemeente Mill, waardoor wij in het gehele Land van Cuijk verschijnen. Een volledige dekking dus, met onze tweewekelijkse lokale huis-aan-huis uitgaven.”