We plaatsten op het prikbord in De Neije Krant een oproep van een inwoner over de behandeling van wratten. Wie kan deze verhelpen en op welke manieren kan dat. Hierop kregen we verschillende reacties. Omdat dit ook interessant kan zijn voor andere lezers delen we deze graag met u. Wij garanderen overigens geen genezing en zijn niet aansprakelijk voor eventuele bijwerkingen of het niet lukken van de behandeling.

Zo mailde ons Frans Kremers “Van vroeger weet ik dat wratten weg te krijgen zijn door de huid van een pad (geen kikker) over de wrat te wrijven. In het slijm van de huid van een pad zit een stofje dat een reactie geeft op wratten.

Wratten ontstaan door een virale infectie die bij sommige mensen door het immuunsysteem niet goed aangepakt word. (Soms ook door stress). De ouderen onder ons kennen het aangehechte verhaaltje erachter dat de pad daarna aan zijn pootjes op kop aan de tak van een boom gehangen moest worden. Dit laatste is echter waarschijnlijk een erbij verzonnen deel om de behandeling wat mystiek te maken. De kracht van het mentale is blijkbaar toch ook belangrijk daarbij.

Het volgende heb ik een poos geleden ook gelezen in een krant, dit ging over allerlei huismiddeltjes die helpen bij vervelende aandoeningen waar men niet goed vanaf komt.

Wratten:

Sap uit de steeltjes van de stinkende gouwe, een onkruid met kleine, gele bloemetjes dat je tegen komt op niet onderhouden plaatsen en onder heggen. Geel-oranje sap is prima tegen wratten. Dit op de wratten smeren.”

Ook Mark Vloet gaf de tip van dit plantje. Hij vermelde dat hij van het plantje in de tuin niet meer af is gekomen, maar wel van de wratten. Thea van Haren mailde ons nog dat de as van wilgenschors vermengd met azijn wratten doet afvallen.

Frans opperde overigens dat het wellicht ook leuk is om meer geneeskundige huis en tuin medicatie van vroeger tijde via De Neije Krant te delen. Dat lijkt ons een mooie tip. Dus beschikt u over interessante tips? Mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..