Onlangs hebben leden van IVN Grave een nieuwe werkgroep opgericht die zich gaat bezig houden met wilde planten. Leden die geïnteresseerd zijn in wilde planten kunnen zich aansluiten bij deze groep, die de toepasselijke naam Flora heeft. Doel van de groep is om samen (meer) kennis over wilde planten op te doen en met elkaar uit te wisselen. Twee keer per maand (op donderdag) trekt de groep de natuur in, in en rond Grave om te ontdekken wat er allemaal groeit op verschillende plekken.

De nieuwe werkgroep Flora staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor wilde planten; wie geen lid is van IVN kan vrijblijvend deelnemen aan een plantenwandeling om te kijken of deze groep iets voor hem of haar is. Heb je belangstelling meld je dan aan met een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naast de plantenwerkgroep bestaan er bij IVN verschillende andere groepen waarin vrijwilligers zich met een specifiek onderdeel van de natuur bezig houden. Denk bijvoorbeeld aan de vogelwerkgroep, de groep natuurfotografie, natuurgidsengroep en de projectgroepen rond Graafsche Raam en het Visioterrein. Iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en er graag samen met anderen op uit trekt, kan zich aansluiten bij deze activiteiten. Een volledig overzicht van werkgroepen en activiteiten is te vinden op de website.

Over IVN

Natuurvereniging IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave (met circa 140 leden), één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave.