Tijdens de zeer druk bezochte Algemene Ledenvergadering van 10 juli hebben de leden van het CDA Land van Cuijk Bouke de Bruin (44) unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de aanstaande herindelingsverkiezingen.

De van oorsprong Rijkevoortse is moeder van drie kinderen en woont met haar gezin in Boxmeer en is sinds juni 2018 wethouder met onder meer duurzaamheid en innovatie in haar portefeuille. De Bruin was daarvoor vier jaar raadslid voor het CDA in de Boxmeerse gemeenteraad. Tot aan haar wethouderschap was zij financieel adviseur bij onder andere de Rabobank.

“Bouke heeft een hart voor onze regio! Zij is van nature in staat om te verbinden en samen te werken. Kenmerken die bij het CDA passen, maar vooral ook hard nodig zijn in de nieuw te vormen gemeente. Haar kennis van zaken weet ze te combineren met vernieuwing en frisse ideeën. Met Bouke de Bruin als lijsttrekker én politiek leider gaan wij vol vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet”, zegt voorzitter Bart Claassen.

Nieuw elan

Bouke de Bruin zegt ‘trots en verheugd’ te zijn dat zij het vertrouwen van de CDA-leden heeft gekregen als lijsttrekker en wil gaan voor nieuw elan in de politiek. “Ik voel een grote verantwoordelijkheid om elke dag te werken aan de toekomst van onze mooie nieuwe Gemeente. Ook benadrukt Bouke dat zij zich wil blijven inspannen om een bestuurder van een gemeente te zijn die zij aan zij staat met haar inwoners.