Voor het tweede jaar op rij was er geen Nijmeegse wandelvierdaagse met bijbehorende vierdaagsefeesten. Boeren konden dan ook niet voor de 11e keer aansluiten met PR activiteiten langs de vierdaagse routes; "Boeren verwennen 4-daagselopers met heerlijk, gezond voedsel doen we al jaren. Dit jaar hebben we gladiolen verkocht en de opbrengst geschonken aan het Marikenhuis in Nijmegen”, zegt Hans Vermeulen, voorzitter ZLTO Land van Cuijk.

Boeren van ZLTO, Land van Cuijk Boert Bewust en de mmmEggies togen naar het centrum van Nijmegen. De gladiool, hét symbool voor de Nijmeegse 4-daagse, komt uit de agrarische sector. Maandagmiddag haalde Hugo Bens de gladiolen op in Odiliapeel. Via de verkoop is ruim 2000 euro opgehaald voor het Marikenhuis inloophuis in Nijmegen voor mensen die geraakt zijn door de ziekte kanker.

In de binnenstad van Nijmegen zijn tussen het winkelend publiek gladiolen verkocht en de mmmeggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, delen roze eieren uit aan publiek.

Burgemeester Hubert Bruls kocht natuurlijk ook gladiolen en nam eieren in ontvangst. Diverse media waren aanwezig: bij Hart van Nederland kwamen de boeren voorbij. “Mooie positieve PR met een mooie opbrengst voor het Marikenhuis en we hebben veel mensen met gladiolen en het vierdaagse gevoel naar huis laten gaan”, aldus Hans Vermeulen.