Op donderdag 29 juli is pastoor James in Mill aangekomen en is hij gaan wonen in de pastorie. Vanaf 1 augustus is hij werkzaam in de vijf geloofsgemeenschappen van Parochie De Goede Herder. De eerste maand zal hij gebruiken om mensen te leren kennen; zeker de mensen waarmee hij samenwerkt als pastoor.

Zo zal hij in elke geloofsgemeenschap een mis komen opdragen. Hij komt dan samen met pastor Bas van Dijk, die hem daarbij begeleidt. Zijn “kennismakingsronde” ziet er als volgt uit:

Op zaterdagavond 31 juli is de nieuwe pastoor aanwezig in de mis in Wilbertoord.

Zondagmorgen 1 augustus doet hij de mis in Langenboom.

Zaterdag 7 augustus is hij dan in Haps en op zondag 8 augustus zal hij de mis doen in Mill.

Op zaterdag 14 augustus is de laatste kennismaking in Sint Hubert. Daarna gaat pastoor James als zelfstandige priester zijn werk doen in Parochie De Goede Herder.

In de maand augustus is pastoor van der Meijden nog steeds actief bij de weekendvieringen. Daarna zullen we hem minder vaak meemaken in de vieringen. In de maand augustus zal hij in elke geloofsgemeenschap afscheid komen nemen. Zijn “afscheidsronde” ziet er als volgt uit:

Op 7 augustus afscheid in Wilbertoord, op 8 augustus in Langenboom, op 21 augustus in Haps en op 22 augustus in Sint Hubert. Als laatste zal pastoor van der Meijden afscheid nemen in Mill: op zondag 5 september. Daarna zullen we hem minder vaak zien in de weekendvieringen en kan hij genieten van een welverdiende rust, hopelijk in een goede gezondheid.

PDGH, Theo Bens