Wie woont er naast je? Ken jij je buren die niet in Nederland geboren zijn en voor wie Nederland een nieuw thuisland is? Het Taalhuis van BiblioPlus laat je in een korte wandeling kennismaken met zeven ‘nieuwe buren’. In het centrum van Mill hangen 7 posters. Op elke poster staat een QR-code. Door deze met je telefoon te scannen start er een kort filmpje waarin een een nieuwe buur zijn of haar verhaal zal vertellen.

Deze wandeling is een initiatief van het Taalhuis, onderdeel van BiblioPlus. Het Taalhuis van BiblioPlus richt zich o.a. op inburgeren en het verbeteren van de Nederlandse taal bij mensen die uit een ander land komen en nu in Nederland wonen. Dit kunnen vluchtelingen en statushouders zijn, maar ook mensen die op een andere manier hier terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld omdat ze verliefd zijn geworden op een Nederlander.
Maar wie zijn die mensen? En wat vinden ze van Nederland? Wat vinden ze er mooi? En wat valt tegen? BiblioPlus stelde deze vragen aan zeven ’nieuwe buren’ en maakte hier korte filmpjes van. Deze zeven filmpjes zijn te zien door een QR code met je mobiele telefoon te scannen op verschillende posters.

De posters hangen in Mill bij de bibliotheek in Myllesweerd, Berends Bloemsierkunst, Aldenhorst, Primera Schipperheijn, autogarage Bram Schreven, brasserie d’n Buurman en het gemeentehuis / Myllesweerd. Ook is de wandeling op papier af te halen bij de bibliotheek, in elke gemeente in het werkgebied van BiblioPlus is een dergelijke wandeling te maken. Zie voor meer informatie ook www.biblioplus.nl/nieuwebuur.

Beluister een interview met Carin Hoppenbrouwers van BiblioPlus over deze wandeling en andere activiteiten op de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via alle podcastkanalen zoals Spottify en Appel podcasts. Ook op de podcastpagina op www.het12uurtje.nl is dit en zijn ook alle andere interviews uit dit radioprogramma terug te vinden.