Kom nu in actie voor ons prachtig natuurgebied en laat vóór 17 augustus 2021 weer uw stem horen!

We hebben met elkaar een prachtig gebied overgehouden van de 60 jaar ontzandingen van De Kuilen. De belofte was dat het gebied na deze periode ontwikkeld zou worden tot een volwaardig natuurgebied waar we als inwoners in alle rust van konden genieten en in ontspannen.

De gemeente heeft een ‘voorontwerp’ bestemmingsplan laten maken voor De Kuilen. Met dit plan is er in de toekomst intensieve verblijfsrecreatie mogelijk in de natuur van De Kuilen en bij het strand/de plassen. De definitieve versie van dit bestemmingsplan is uiteindelijk bepalend voor wat er komende tijd in dit gebied mag gaan gebeuren. De gemeente heeft niet veel ruchtbaarheid gegeven het voorontwerp van dit bestemmingsplan er is. Daarom informeren wij u: U kunt nu uw mening geven over het plan. Dus laat nu uw stem horen!

Wilt u ook liever natuur behouden in dit gebied, genieten van het strand en de bossen als dagrecreatie? En liever geen vakantiepark?

En wilt u voorkomen dat er straks voortdurend overlast is van de vele toeristen? Stuur dan uw inspraak op naar de gemeente en doe dit voor 17 augustus aanstaande door een brief te sturen t.a.v Burgemeester en wethouder van Mill en Sint Hubert, postbus 7, 5460 AA Grave. of een mondelinge inspraakreactie kan bij Mevrouw Hozee, afdeling Publiek, algemeen telefoonnummer 0485-460300. U ontvangt dan een reactie van de gemeente op uw bezwaren. Heeft u hulp nodig bij het indienen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gemeente moet zich inspannen om onze inspraak te verwerken in het definitieve ontwerp Bestemmingsplan dat in september wordt gepubliceerd. Ook daarop is straks bezwaar maken mogelijk maar beter is om nu al te laten weten hoe de inwoners van de gemeente dit gebied in de toekomst willen zien. Immers, de gemeente wil onder meer

  • een weg aanleggen vanaf de Graafseweg (pag. 24 plaatje) tot aan het strand
  • toestaan dat intensieve verblijfsrecreatie (een vakantiepark, een camping) onder andere straks mogelijk wordt met dit plan (pag. 25 bovenaan)

U kunt het gehele plan bekijken op de site van de gemeente ”bestemmingsplan verbrede reikwijdte `De Kuilen’.

En dit alles terwijl meer dan 4.300 bewoners van de gemeente in onze petitie al hebben aangegeven dit echt niet te willen. Er wordt dus nog niet geluisterd naar de vele volwassen inwoners van de eigen gemeente. Terwijl er wel gesproken wordt dat bewoners inbreng hebben gehad!

Wie zijn wij?

Stichting Natuurgebied De Kuilen wil de 7,5 hectaren van het voormalig crossterrein en de 5,5 hectaren die wij als Stichting hebben aangekocht samen omvormen naar één nieuw stuk natuurgebied en dat volledig laten aansluiten aan de Langenboomse Bossen en de plassen van De Kuilen Daarmee vormt het een prachtige overgang van het bos naar het strand en de plassen. Het biedt straks alle inwoners en dagrecreanten mogelijkheden om overdag in alle rust een volwaardig natuurgebied met water, grassen, vele diersoorten, planten en bomen te ervaren.

Wilt u meer lezen, kijk dan op onze website www.natuurgebieddekuilen.nl.