Zoals iedereen inmiddels wel weet, hebben de kinderen op de basisschool ook dit schooljaar weer een bijzonder schooljaar gehad door alle maatregelen omtrent corona. Zo konden er dit jaar geen uitstapjes/excursies plaats vinden en ook geen knutsel-/creamiddagen omdat er geen ouders in de school mochten om te komen helpen. En vanaf de kerstvakantie tot vlak voor de carnaval hebben de kinderen weer allemaal thuis moeten leren en werken.

Gelukkig was er aan het einde van het schooljaar weer een beetje ruimte zodat de schoolreis met de hele school naar Hemelrijk in Volkel en het kamp voor groep 8 in St. Anthonis wel door konden gaan. Ook de musical kon/mocht gelukkig doorgaan...

Om dit “gekke jaar” toch een beetje leuk af te sluiten heeft de OV op maandag tijdens de laatste gymles een heuse stormbaan op het schoolplein opgebouwd. Hier konden de kinderen (onder begeleiding van de gymjuf en de stagiaires) naar hartenlust in klimmen en weer naar beneden glijden. Tussendoor even de droge keel smeren met een bekertje water en snel weer verder, want voor je het weet, is de gymles voorbij!

Op dinsdag vierden de meester en juffen hun verjaardagen (de Muffendag). Op deze dag was er een dansworkshop voor beide units en voor de kinderen van unit 1 was er een voorstelling. Voor de kinderen van unit 2 was er een graffiti-workshop. Gelukkig was het die dag mooi weer dus konden we lekker buiten dansen, naar de voorstelling kijken en kliederen met de spuitbussen verf.

Groep 8 mocht woensdag op school ontbijten. Verder moest er die dag nog gewoon geleerd en gewerkt worden maar om 12.00 uur kwam er een pannenkoekenwagen voorrijden. Dat was nog eens een lekkere verrassing. In het zonnetje hebben we gezellig samen zitten smullen van heerlijke pannenkoeken. Toen de papa’s/mama’s ons kwamen halen hadden we eigenlijk nog helemaal geen tijd om mee naar huis te gaan...

Donderdags was de ALLERLAATSTE schooldag voor iedereen. Met z’n allen hebben we opgeruimd en er een gezellige laatste dag van gemaakt. Groep 8 ging met hun juffen ook nog een uurtje bowlen! Om 14.10 uur mochten de kinderen van groep 4 via een glijbaan uit het raam glijden. Zij komen volgend schooljaar namelijk niet meer terug in unit 1 maar gaan dan naar unit 2; voor hen was er dus een klein afscheid van unit 1. Daarna was het de beurt aan groep 8: ook zij mochten via de glijbaan het raam uitglijden en dan door een erehaag van alle andere kinderen uit unit 2 het schoolplein verlaten.

’s Avonds was er voor groep 8 nog een groot afscheidsfeest: de GOODBYE-PARTY!! Ze begonnen met een gezellig samenzijn: onder het genot van een broodje kroket/frikandel, kletsen over de laatste schooldag. Hier werden ze nog verrast door een bezoekje van hun oude juf uit groep 1-2! Daarna werden ze allemaal opgehaald in een jeep/landrover/pick-up/trike/quad om een ereronde door het dorp te maken en daar door iedereen uitgezwaaid te worden. Aangekomen bij school, stonden hun juffen ze op te wachten om met ze op de foto te gaan en daarna (samen met groep 7) te proosten/toasten met (kinder)champagne en een cupcake. Groep 8 draagt op deze manier de “verantwoording” over aan groep 7; die vanaf nu de oudsten van de school zijn! Daarna mochten de kinderen van groep 8, samen met de meesters en juffen naar binnen voor een feestelijke avond!

We kijken met z’n allen terug op een SUPER LEUKE en GESLAAGDE laatste schoolweek!