Donderdag 12 augustus is Maartje Roelofs uit Cuijk in Regelkevers te horen bij Omroep Land van Cuijk en zaterdag 14 augustus bij de Lokale Omroep Mill. De 23-jarige Roelofs is nu fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Cuijk en liep voor haar studie rechte stage in de Tweede Kamer in Den Haag. De lokale politiek vindt ze erg interessant, maar de Tweede Kamer heeft wel wat magisch en ze sluit dan ook niet uit dat ze daar ooit in de toekomst terecht zal komen.

Maar als eerste gaat ze voor een mooie plek op de verkiezingslijst van de VVD Land van Cuijk. Dit programma werd al opgenomen voor de commotie en vertrekkende raadsleden van de VVD in Sint Anthonis begon. Vandaar dat dit niet aan de orde komt in Regelkevers. Hoe Maartje in de politiek terecht is gekomen en wat haar trekt om op deze jonge leeftijd actief te zijn in deze tijdrovende hobby hoort u in Regelkevers.

Dit is het eerste politieke radioprogramma in de gemeente Land van Cuijk. Programmamakers Corné Kremers, Frank Peters en Herman van Gaal praten met huidige en toekomstige raadsleden en anderen die actief zijn in de politiek over de uitdagingen in de gemeente Land van Cuijk. Maar ook kijkt men terug op alle ontwikkelingen die uiteindelijk zorgde voor de oprichting van de gemeente Land van Cuijk.

Regelkevers is elke donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en elke zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook zijn alle afleveringen (elke week komt er eentje bij) terug te vinden in de podcast van Regelkevers via o.a. Spotify en Apple podcasts. Ook staan ze op www.regelkevers.nl.