Foto: Cockie Kremers

In het voormalige horecapand van ’t Huukske aan de Graafseweg in Langenboom is sinds begin juli Brasserie de Ontmoeting actief. “Sinds 8 juli zijn we hier 4 dagen in de week, van donderdag tot en met zondag, van 10 tot 10 geopend,” vertelt Esmee Sprenger. “Daarvoor deden we wel al koffie to go en waren we bezig met de voorbereidingen, maar sinds 8 juli zijn we dus echt open.”

Esmee Sprenger (23 jaar) komt eigenlijk niet uit de horecawereld. “Dit kwam op mijn pad en ik vond het echt een super uitdaging. Ik wilde wel altijd al wat voor mezelf beginnen en dacht: ik neem de gok.” En dat niet zonder succes. Want sinds de deuren open zijn, draait Brasserie de Ontmoeting erg goed. “We wilden klein beginnen en gebruiken nu alleen het linker gedeelte van het pand, wat de meeste mensen wel kennen als de pub van vroeger. Dat is de brasserie waar men wat lekkers bij de koffie kan krijgen, ‘s middags een lunch en ‘s avonds een diner. Maar we merken nu al dat we binnenkort naar het grotere gedeelte – dus het restaurant – moeten, omdat het regelmatig vol zit. Nu kan dat ook buiten, maar binnen past dit straks niet meer in de brasserie.”

Esmee heeft het hele horecapand tot haar beschikking om de toekomstplannen uit te voeren. En die plannen heeft ze. “In oktober of november willen we starten met Rodizio style. Dat is wat anders dan à-la-carte eten. Rodizio style is Braziliaans eten en echt op vlees gericht, maar ook hebben we vis en Caribische sushi.” Bij Rodizio style is er een buffet met salades, pasta en bijvoorbeeld fruit wat men als bijgerechten kan eten. “Daarnaast komen we telkens met 3 soorten vlees aan tafel waaruit men kan kiezen. Kiest men voor het concept met sushi, dan kun je steeds voor andere sushi kiezen.” Op dit moment werkt men dit concept verder uit en Esmee hoopt eind oktober of begin november met Rodizio style aan de slag te kunnen gaan.

De jonge onderneemster komt uit een ondernemersgezin en combineert de Ontmoeting nu nog met een baan in de kinderopvang. “Maar hier doe ik eigenlijk alles samen met onze kok. Hij heeft veel ervaring en hij had ook de vrije hand in het samenstellen van de menukaart. Hij is een Arubaan en kan super goed en lekker koken. Daarnaast helpt mijn schoonmoeder mij hier veel, zij komt uit de horeca en heeft ook veel ervaring.”

Beluister het hele interview met Esmee Sprenger via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via alle podcastkanalen zoals o.a. Spotify, Apple podcasts of de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.