Foto: Cockie Kremers

Het Senioren Hobby Centrum (SHC) Mill zit in financieel zwaar weer. Dat was onlangs te lezen in de Gelderlander. “Dat is gelukkig niet zo,” vertelt Tiny Wouters. Hij is penningmeester van het SHC. “Een journalist had in de collegebesluiten gelezen dat wij een subsidie kregen. In het voorjaar is er een communicatiestoring geweest, dat is goed opgelost en we zijn constructief in overleg gegaan met de gemeente en zij hebben ons geholpen. Wij hebben een beroep gedaan op de aanvullende maatregelen en we hebben 1300,- euro gekregen en hierdoor kunnen wij het goed uitzingen.” Tiny vertelt dat het SHC vanaf september dankzij deze extra steun op eigen kracht verder kan. “De journalist heeft het artikel dus wat zwaar aangezet en dit komt ook niet uit onze koker.”

Het SHC heeft wel een financieel moeilijke tijd achter de rug. Door corona en alle bijbehorende maatregelen lagen alle activiteiten van het Senioren Hobby Centrum stil en waren er dus ook geen inkomsten vanuit de contributie. Ondertussen zijn alle voorbereidingen getroffen en hoopt het SHC in september weer alles op te kunnen starten. Hiervoor zijn ook diverse maatregelen getroffen om dit binnen de geldende coronaregels te kunnen doen. “We hebben moeten investeren in luchtverversing en dat hebben we dankzij donaties en een subsidie kunnen doen.”

In De Neije Krant las u onlangs al dat het Senioren Hobby Centrum mogelijk onderdak gaat krijgen in Cultureel Centrum Myllesweerd. Doordat het gemeentehuis per 1 januari aanstaande leeg komt te staan, zijn er uitbreidingsmogelijkheden voor Myllesweerd. Het huurcontract van het huidige pand van het SHC loopt op 1 januari 2024 af en op dit moment zijn er gesprekken en onderzoeken om te zien hoe het SHC ondergebracht kan worden in Myllesweerd.

Beluister het hele interview met Tiny Wouters via de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via o.a. Spotify, Apple podcasts of www.het12uurtje.nl.