Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk gaan zoals het er nu laat aanzien dertien partijen de strijd aan om de 37 zetels.

Die dertien zijn: Liberaal Land van Cuijk, VVD Land van Cuijk, D66 Land van Cuijk, CDA Land van Cuijk, SP Land van Cuijk, Team Lokaal, ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks/PvdA Land van Cuijk, LPG Grave, Keerpunt 2010, waarschijnlijk nieuweling Partij Theunissen en als laatste schuift ook onder voorbehoud Forum voor Democratie (FvD) aan. De partij is bezig Land van Cuijkse kandidaten te screenen. Bart Theunissen, ex-Millenaar is nieuw in de lokale politiek en denkt er sterk over na om ook mee te gaan doen aan de verkiezingen met een eigen partij. Hij besluit dit voor 30 augustus. (inschrijvingsdatum deelnemende partijen.)

Coördinator van alle partijactiviteiten is Jan Gerrits: “Zoals het er nu voorstaat zijn het dertien partijen. Qua activiteiten is er op maandag 11 oktober ’s avonds in de Schouwburg Cuijk een verkiezingsbijeenkomst. Ook op vrijdag 5 november in Myllesweerd in Mill met alle lijsttrekkers. Deze avond wordt uitgezonden door Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill. Er komen overal nieuwe verkiezingsborden maar er is geen verkiezingsmarkt. De partijen gaan voor een opkomst van 60% en er zal weer een stemwijzer de lucht in gaan.” De kandidaatstelling is 11 oktober. Vervroegd stemmen kan op 22 en 23 november op enkele stembureaus in de vijf gemeenten van 7.30 tot 18.00 uur. Woensdag 24 november is de officiële verkiezingsdag voor de gemeente Land van Cuijk. Op 3 januari 2022 wordt de nieuwe raad geïnstalleerd door een tijdelijk benoemde burgemeester.

De 4 lokale huis aan huiskranten in het Land van Cuijk (DeBoK gemeente Boxmeer en Sint Anthonis, DeStieR gemeente Cuijk, DeGraeF gemeente Grave en De Neije Krant gemeente Mill en Sint Hubert) zullen in het weekend van 19 november een speciale verkiezingskrant uitbrengen. Meer weten hierover en over het samenwerkingsverband van deze 4 kranten? www.lvcnieuws.nl