Vanwege het COVID-19 virus is het op dit moment onduidelijk of D’n Inloop geopend is en zo ja, op welke tijd(en). Neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Weer-apps

Je kent het vast: je staat op het punt om de deur uit te gaan en er barst een gigantische regenbui los. Gelukkig zijn er veel weerapps die regen én zon voor je kunnen voorspellen. In dit artikel vind je de meest bekende gratis weerapps voor Android en iPhone.

1. Buienradar, is verreweg de bekendste weerapp van Nederland. Omdat deze app door zo veel mensen wordt gebruikt, wordt hij dus ook regelmatig geüpdatet. Bovendien kun je ‘m naar eigen wens inrichten. Zo bekijk je niet alleen voorspellingen voor regen, maar ook voor UV-straling, temperatuur etc. Wil je van de reclame af, dan betaal je € 1,79 per jaar.

2. Weeronline, is ook een bekende naam van Nederlandse bodem. De app ziet er prachtig uit en de belangrijkste informatie, zoals de temperatuur, (14-daagse) weersverwachting en de buienradar zitten in de gratis versie. Voor € 3,49 per jaar kun je gebruik maken van de extra functies, en ben je van alle reclame af.

3. KNMI Weer: deze app komt uit veel tests het beste uit de verf als het om de nauwkeurigheid van de voorspellingen gaat. Helaas is de gebruiksvriendelijkheid van deze weerapp aanzienlijk minder ten opzichte van de hierboven genoemde. Je kunt bijvoorbeeld niet goed op de grafieken inzoomen, en de hoeveelheid neerslag wordt niet in millimeters, maar in percentages weergegeven. Gebruik hem als check bij een van de andere weerapps. Dan weet je zeker dat je tussen alle buien doorfietst!

4. WeatherPro is een gebruiksvriendelijke weerapp die je in één oogopslag het weer voor de komende 24 uur laat zien. De hoeveelheid advertenties is in de gratis versie wel hinderlijk. Voor € 0,99 per maand ben je ervan af. Ook als je meer radarbeelden wil zien dan van het afgelopen anderhalf uur moet je bijbetalen.

5. Maar het kan nog makkelijker:
Typ in de adresbalk van je browser je plaats en het woordje weer, bijvoorbeeld: Langenboom weer of Madrid weer, en je krijgt een kort en duidelijk overzichtje.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: zorg dat jezelf en anderen gezond blijven.