Hetty Egger van Oppen uit Vierlingsbeek mist in de politiek in het Land van Cuijk de christelijke gedachte. Het CDA heeft dat volgens haar niet meer en dat was de basis van haar lidmaatschap bij de ChristenUnie. Dat vertelt zij deze week in Regelkevers bij Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill. Als advocaat familierecht staat ze vaak aan het einde van het traject als mensen al in de problemen zitten. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door onduidelijke regelgeving. Door zelf actief te worden in deze politiek wil ze proberen aan de voorkant zaken goed te regelen.

Regelkevers is op donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Via de podcast van Regelkevers zijn de afleveringen terug te horen. Dat via o.a. Spotify, Apple podcasts en alle andere bekende podcastkanalen. Ook op www.regelkevers.nl zijn de uitzendingen te beluisteren.

In dit eerste politieke radioprogramma voor de gemeente Land van Cuijk praten Corné Kremers, Frank Peters en Herman van Gaal met mensen die nu of straks actief zijn in de lokale politiek in het Land van Cuijk. Men bespreekt het hoe, wat en waarom en men kijkt ook naar de uitdagingen die er zijn om van de 33 kernen 1 gezamenlijke gemeente te maken, dat met behoud van de diverse lokale identiteiten. Regelkevers is verder het ideale radioprogramma om op woensdag 24 november een juiste keuze te maken in het stemhokje.