Foto: Cockie Kremers

In het verleden waren er tal van handwerkclubs. Naast gezellig samen creatief bezig zijn, organiseerden veel van deze clubs tentoonstellingen om de gemaakte spullen aan de man te brengen. Marij Watervoort geeft al 15 jaar leiding aan Welfare in Langenboom en zij vertelt dat dit nog de laatste handwerkclub is in de regio. “Vroeger waren er ook clubs in Mill, Sint Hubert en Wilbertoord, maar tegenwoordig is Welfare Langenboom nog maar alleen.” In 2020 bestonden zij 50 jaar, maar in verband met corona is dit jubileum niet gevierd.

De reden dat veel clubs zijn gestopt, is de terugloop van deelnemers en omdat het veel werk is om alles goed te laten verlopen. “Ik ben iemand die niet afgehaakt is en ik wil gewoon proberen ze allemaal bij elkaar te houden. Dat was in deze coronatijd wel erg moeilijk. Mensen vonden het erg dat men niet kon komen handwerken, maar we zijn er doorheen gekomen en we zijn weer elke maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur aan de slag in de Wis in Langenboom.” Vanwege een vakantiestop waren er de afgelopen weken geen bijeenkomsten. Maandag 30 augustus start men weer.

Deelnemers kunnen op de maandagmiddagen handwerken wat ze willen; men kan voor zichzelf handwerken of voor iemand anders en Marij zorgt voor alle benodigde materialen. “In het verleden was er elk jaar een tentoonstelling, maar deze werd 2 jaar geleden minimaal bezocht. Daarom hebben we nu bedacht om één keer per maand een open dag te houden. Dat gebeurt elke eerste maandagmiddag van de maand.” Op deze middag kan iedereen komen kijken naar de gemaakte spullen en deze desgewenst ook kopen. Maar ook kunnen belangstellenden dan zien of Welfare Langenboom wellicht een leuke hobby voor hen is. “Maandagmiddag 6 september doen we dit voor het eerst. Iedereen is dan welkom van 14.00 tot 16.00 uur.”

Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan Welfare Langenboom. “We willen graag wat jongere dames erbij hebben, maar ook mannen zijn welkom. De koffie is voor eigen rekening, maar verder kost het helemaal niets. Het gaat ook om de gezelligheid. Mensen willen er graag even uit en tijdens het handwerken kun je gezellig met anderen kletsen.”

Iedereen die belangstelling heeft aan te sluiten, kan vanaf maandag 30 augustus binnen lopen bij Welfare Langenboom in de Wis. Meer informatie kan ook verkregen worden door te bellen met Marij Watervoort op tel. 0485 45 17 40.