Sjors van Kempen uit Sint Hubert is deze week te gast in Regelkevers bij Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill. Hij begon in de politiek in de gemeente Mill en Sint Hubert namens de VVD en deze ging later samen met een andere partij op in VKP, Vier Kernen Partij. Ondertussen vormt deze samen met andere lokale partijen in het Land van Cuijk Team Lokaal.

In Regelkevers vertelt Sjors dat de kans klein is dat hij terug zal keren in de gemeenteraad na de verkiezingen van 24 november. Hij staat op een onverkiesbare plaats op de lijst. Maar ook met voorkeurstemmen zal hij niet zomaar in de raad terecht komen. Dat omdat men in Team Lokaal heeft afgesproken een evenredige verdeling van vertegenwoordigers uit de huidige 5 gemeenten aan te willen houden. Mocht men dus bijvoorbeeld 10 zetels behalen, dan komen er 2 raadsleden uit de gemeente Boxmeer, 2 uit Cuijk, 2 uit Grave, 2 uit Mill en Sint Hubert en 2 uit Sint Anthonis. “Wij zijn niet voor niets Team Lokaal. Wij willen in de gemeenteraad een afspiegeling zijn van de gemeente Land van Cuijk. Er is heel veel water door de Maas gemoeten en er is veel overleg geweest, maar uiteindelijk zijn alle neuzen dezelfde kant op gekomen.”

Regelkevers is op donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook zijn de afleveringen terug te vinden in de podcast van Regelkevers via Spotify, Apple podcasts en alle andere podcastproviders. Ook via www.regelkevers.nl zijn deze terug te vinden.