Nieuwsgierige kinderen die dol zijn op technologie kunnen vanaf september weer terecht bij BiblioPlus! Na de zomervakantie starten de bibliotheken in Boxmeer en Gennep weer met de TechLab Club. Iedere week gaan kinderen van 8 t/m 12 jaar op een vast moment aan de slag met nieuwe media en technologie. Een bijeenkomst duurt 1,5 uur, op maandag in de Bibliotheek Boxmeer en op dinsdag in de Bibliotheek Gennep.

In september starten we met 2 toffe thema’s. Het eerste thema is 3D. Maak je eigen 3D ontwerp op de computer. Wij printen jouw ontwerp uit, zodat je een 3D print mee naar huis krijgt! Maar 3D is meer, dus de kinderen werken ook aan een virtuele, driedimensionale wereld met AR of VR. Daarnaast ga je aan de slag met het thema robots. Samen met jouw clubgenoten ga je een robot bouwen, laten rijden en laten tekenen. Je leert programmeren en krijgt de mogelijkheid om verschillende robots en zelfs een drone uit te proberen.

De TechLab Club is een plek waar kinderen in de leeftijd 8 t/m 14 jaar kunnen ontdekken, leren en doen. Iedere week werken we op een vast tijdstip met uitdagende materialen waarmee kinderen de nieuwste technologieën leren én waarmee ze kunnen bouwen en creëren. De TechLab Club start op 20 september en bestaat uit 13 bijeenkomsten. Na de kerstvakantie verwachten we door te gaan met weer nieuwe thema’s!

Is de TechLab-club iets voor jouw zoon of dochter? Meer informatie en inschrijven: https://www.biblioplus.nl/techlabclub.