Het coronavirus is nog steeds onder ons. Daarom blijft voorzichtigheid geboden. Gelukkig kunnen we toch weer onze activiteiten organiseren, zoals onze wekelijkse Inloop. Het bestuur van de LZC voelt zich verantwoordelijk om dat zo veilig mogelijk te doen voor onze deelnemers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Dat doen onze vrijwilligers door samen te letten op toepassing van de algemeen geldende coronamaatregelen; dwz handen wassen, 1,5 m afstand houden, voldoende ventilatie. Voorlopig blijven zij ook onze deelnemers registreren en vragen naar hun gezondheid.

Bovendien gaan wij ervan uit dat onze deelnemers ook bijdragen aan de gezamenlijke veiligheid door pas naar d’n Inloop te komen als men volledig gevaccineerd is. Want wij willen dat onze vrijwilligers en onze deelnemers zo veilig mogelijk deelnemen aan onze activiteiten. Daarvoor moeten wij met zijn allen zorgen dat het risico op besmetting van elkaar zo klein mogelijk is. Voor je eigen gezondheid en voor de gezondheid van anderen.

Langenboom in beweging

Ook dat is goed voor je gezondheid. En nu de vakanties voorbij zijn en er geen Coronabeperkingen meer zijn bij het buiten sporten is het elke dinsdagochtend om 9 uur ook weer gezellig druk bij het paviljoen aan de Kuulen. Net als bij ‘Nederland in beweging’ begint onze eigen Olga/Duco (Tini van Tienen) met een lekkere warming up. Daarna een mooie wandeling rond de Kuulen of door de Langenboomse bossen, terwijl we geregeld oefeningen doen, goed voor spieren, hart, lijf en leden. Tenslotte sluiten we altijd precies om 10 uur ‘Langenboom in beweging’ af met rek- en ontspanningsoefeningen. En voor de liefhebbers kletsen we iedere eerste dinsdag van de maand nog even na onder het genot van heerlijke koffie/thee op het terras van het paviljoen. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Naaiatelier

Het naaiatelier start weer op maandag 20 september om 9.30 uur in Rogge C in De Wis. Daarna is het naaiatelier actief op de maandag van de even weken van het jaar. Hebt u ook zin om mee te doen als vrijwilliger in het naaiatelier? Kom dan 20 september eens kijken of het naaiatelier iets voor u is. Wilt u weten wat er zoal genaaid wordt of hebt u vragen over uw eigen naaiwerk loop gerust even binnen en stel uw vragen. De vrijwilligers van het naaiatelier zijn van 9.30 uur tot 12.00 uur aanwezig en u bent van harte welkom.

Kleuren

Omdat kleuren voor jong en oud een mooie hobby is heeft D'n Inloop van “Ontdek Mill” 20 prachtige kleurplaten gekregen met daarop de mooiste plekjes van de hele Gemeente Mill en Sint Hubert. Deze platen kunnen ingekleurd worden en daarna meegenomen. LZC heeft hiervoor enkele dozen met kleurpotloden aangeschaft. Ook kunnen er mooie mandalakaarten ingekleurd worden. Deze kaarten kunt u daarna zelfs aan iemand versturen. Zin om gezellig samen te kleuren kom dan op donderdagmiddag naar D'n Inloop. Het is een leuke ontspannende bezigheid.

Valpreventie

Op woensdag 13 oktober wordt er in Myllesweerd van 14.00 tot 16.00 uur een voorlichtingsmiddag gegeven over valpreventie. De middag is gratis inclusief koffie of thee. U moet zich hiervoor wel opgeven. Volg hiervoor de informatie in de Neije Krant.

Samen Soepen

Op donderdag 7 oktober, om 16.00 uur gaan we “samen soepen” in d'n Inloop. Dit organiseren wij in het kader van de landelijke “week van de ontmoeting”, samen met de werkgroep Preventie Gezondheid van het Lokaal Beraad, Mooiland en Sociom. U moet zich wel van te voren aanmelden. Dit kan op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur in d'n Inloop of bij Francine van der Duijn 0486-431591 voor 1 oktober. We hopen dan aan zoveel mogelijk bekende en nieuwe gasten een heerlijke aangeklede kop soep aan te bieden.