Nadat eerder begin mei de VVD-leden in het Land van Cuijk Arthur Baudet gekozen hadden als hun lijsttrekker, is vorige week tijdens een ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld. De kieslijst van de VVD laat een mix zien van jong en oud, man en vrouw, uit de diverse hoeken van de nieuwe gemeente. Daarmee is voor de VVD een nieuwe stap gezet in het samenstellen van een sterke kandidatenlijst als dé liberale partij in de nieuwe gemeente en het behalen van een goed verkiezingsresultaat.

Lijsttrekker Baudet geeft aan erg gelukkig te zijn met de kandidatenlijst. “Er staat een team klaar, dat de wil heeft om samen de schouders er onder te zetten. En wat belangrijk is, naast nieuwe gezichten, brengen we ook een stuk ervaring in bij de top 10. Vier gezichten van de hoogste tien, kennen we vanuit het heden of verleden als wethouder. En nog eens vier zijn nu al raadslid. Bestuurlijke ervaring genoeg dus.”

De VVD staat in de startblokken om samen met andere partijen na januari een bijdrage te leveren aan een Land van Cuijk waar het plezierig wonen en verblijven is. En dat op de bekende liberale manier, waarbij we zoveel als mogelijk over willen laten aan de burgers en de diverse kernen zelf.

Op de 30 kandidaten tellende verkiezingslijst van de VVD Land van Cuijk, staan 2 inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert. Dat zijn Marlin van Hal uit Langenboom op plek nummer 13 en op de 30e plek staat Antoine Walraven, nu burgemeester in onze gemeente ook uit Langenboom. Deze laatste is net als diverse andere kandidaten op de lijst ook beschikbaar voor een wethouderspost.