Foto: Cockie Kremers

Afgelopen dinsdag gaf de gemeente Mill en Sint Hubert en de onlangs opgerichte Stichting Aldendrielpark een toelichting op de herinrichtingsplannen van het Millse Aldendrielpark. Eerder al inventariseerde de genoemde stichting de wensen en ideeën van omwonenden en gebruikers van het park. Al deze zaken werden door de gemeente verwerkt in een herinrichtingsplan en na nog wat aanpassingen op verzoek van Stichting Aldendrielpark werd deze week het definitieve ontwerp gepresenteerd aan omwonenden en belangstellenden in Grandcafé ’t Lagerhuis.

Deze nieuwe inrichting zal zorgen voor meer kleur en sfeer in het park maar ook zal het door de aanpassing van paden beter toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld rolstoelen. Het gepresenteerde plan werd enthousiast ontvangen en leverde de gemeente en het stichtingsbestuur zelfs applaus op van het aanwezige publiek. Dit vooral ook door de voortvarende aanpak zodat nog voor de start van het Winterfestijn medio december alle werkzaamheden afgerond kunnen worden.

Stichting Aldendrielpark Mill wil zorgen dat het Aldendrielpark een plek wordt voor ontmoeting en ontspanning. Ook wil men een deel van het onderhoud van het park zelf gaan doen. Over wat wel en niet kan is de stichting in gesprek met de gemeente Mill en Sint Hubert. Zodra duidelijk is welke mogelijkheden er zijn zal een toekomstvisie worden opgesteld en volgt er weer een informatieavond voor belangstellenden. Ook denkt de stichting alvast na over een activiteit om in 2022 het 25-jarig bestaan van het Aldendrielpark te kunnen vieren.

Meer weten? Zie dan ook www.aldendrielpark.nl.