Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Ze ontvingen onlangs van Sjors Sportief en Sjors Creatief de nieuwe ‘Sjorsboekjes’. Hiermee kunnen ze ook dit schooljaar weer ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het achtste jaar op een rij dat de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbieden.

Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Ze ontvingen halverwege september het nieuwe ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. De drie gemeenten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen al acht jaar mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeenten te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.

De Sjors-formule

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Het nieuwe aanbod wordt in september gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert op school mee naar huis krijgen. Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen in contact te brengen met sport en cultuur. Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.sjorssportief.nl.