De afgelopen jaren stonden in de Land van Cuijkse politiek in het teken van de herindeling. Nu komt die nieuwe gemeente er eindelijk en dus is de vraag: hoe gaan we nu verder? Het antwoord, volgens GroenLinks-PvdA: natuurlijk, links. Met die boodschap is GroenLinks-PvdA maandag dan ook haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begonnen, met de publicatie van een uitgebreid verkiezingsprogramma, de lijst met 30 enthousiaste kandidaten, de lancering van een verkiezingsposter en de lancering van een nieuwe website: groenlinkspvda.nu.

Al eerder bracht GroenLinks-PvdA hun top 10 kandidaten naar buiten, met lijsttrekker Mike van Diemen. Nu komt de partij met de volledige lijst van 30 kandidaten en het verkiezingsprogramma, alles in het teken van natuurlijk links. Mike van Diemen ‘We hebben dertig enthousiaste lokale GroenLinksers en PvdA’ers die precies weten welke kant het Land van Cuijk op moet, natuurlijk links’.

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA moet volgens Van Diemen de krachten van beide landelijke partijen bundelen. ‘We hebben een ambitieuze groene, sociale en progressieve agenda, precies wat een landelijke gemeente als Land van Cuijk nodig heeft. In plaats van de conservatieve rechtse koers die de afgelopen jaren in het Land van Cuijk is gevoerd, kiezen wij voor meer duurzaamheid, meer sociale zekerheid, realistische oplossingen voor natuur en landbouw, en eindelijk meer goedkope sociale huur- en koopwoningen.’

Zo moet volgens de partij worden ingezet op meer tijdelijke woningen en tiny houses om het knellende woningtekort snel aan te pakken, moet de gemeente zelf investeren in duurzame energie en zo de energietransitie voor iedereen betaalbaar houden en moeten mensen met een bijstandsuitkering tot €500 vrij kunnen bijverdienen.

Mike van Diemen: ‘Wat ons betreft gaat het deze verkiezingen niet om wie er uit welk dorp of welke huidige gemeente komt. Het gaat erom dat we als nieuwe, grote en krachtige gemeente nou eindelijk eens de problemen in het Land van Cuijk op gaan lossen. Daarvoor moeten we stevige inhoudelijke keuzes maken en met dit programma laat GroenLinks-PvdA precies zien waar het voor kiest: Natuurlijk Links!’