Tijdens een goed bezochte Algemene Leden Vergadering van de nieuwe SP Afdeling Land van Cuijk in Boxmeer is Bregje van Lieshout (42) unaniem door de leden gekozen als lijstrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Land van Cuijk.

Diezelfde eenstemmigheid was er bij de overige vier van de eerste vijf op de kandidatenlijst. Op de tweede plaats staat Bert Moeskops (62), derde is Anton Visscher (56), de vierde plek wordt ingenomen door Jan van Densen (64) en vijfde op de lijst is Jessica Vierhouten (36).

Lijsttrekker Bregje van Lieshout voert haar fractie al twee raadsperiodes in de gemeenteraad van Cuijk aan en ze doet dat met veel inzet en enthousiasme. Ondanks de duidelijke boodschap die zij vanuit haar partij te melden heeft, speelt zij in de Cuijkse raad vaak een verbindende rol.

In de nieuwe gemeente Land van Cuijk hoopt zij er met een ruime fractie te zijn voor de mensen die in de bureaucratische wereld van wetten en regels ten onder dreigen te gaan of die een steuntje in rug kunnen gebruiken.

Bregje van Lieshout daarover: ‘Ik wil er niet alleen zijn in de raad, maar een SP- er is ook zichtbaar op straat. Ik wil luisteren naar de mensen die vaak niet gehoord worden en hun stem zijn in de gemeenteraad.’ Samen met andere leden van de SP - afdeling zet zij zich op dit moment in voor de zogenaamde ‘schimmelwoningen’ in de Cuijkse wijk Padbroek.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering werd de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma en werden afspraken gemaakt voor de te voeren campagne in de komende weken. Ook werd het nieuwe afdelingslogo gepresenteerd, waarin de vijf gemeentes gesymboliseerd zijn en de aloude tomaat ook aanwezig is.

Op zaterdag 25 september tussen 11.00 - 15.00 uur is in Boxmeer de grote aftrap van de SP campagne in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.