Deze week is Jochem Jacobs van CDA Grave (en CDA Land van Cuijk) te gast in Regelkevers. Een politiek radioprogramma van Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill. Het is op donderdag om 18.00 uur te horen bij Omroep Land van Cuijk en op zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook zijn de afleveringen vanaf de week van uitzending terug te vinden in hun eigen podcast via o.a. Spotify, Apple podcast en op www.regelkevers.nl.

In Regelkevers vertelt Jochem Jacobs blij te zijn dat zij als gemeente Grave nog aan mochten sluiten bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Wellicht een vreemde uitspraak, omdat zij in de coalitie onderhandelingen in de gemeente Grave juist af hadden gesproken niet meer over een gemeentelijke herindeling te praten. “Inderdaad, kies je voor principes of voor een bestuurbare gemeente. Na lang overleg kozen we voor dit laatste, maar wij werden ingehaald door de ontwikkelingen en gelukkig werd door de inwoners ook gezegd, sluit maar aan bij de gemeente Land van Cuijk.” Verder vertelt Jacobs over hoe hij in de politiek terecht is gekomen, zijn werk in de Tweede Kamer in Den Haag en de uitdagingen die er zijn voor raadsleden, ambtenaren en inwoners.

Op de radio wordt Regelkevers goed beluisterd blijkt uit reacties. Maar ook de podcast van Regelkevers trekt veel luisteraars. Onlangs bleek deze podcast bij de 30 best beluisterde podcastpagina’s te zitten in de rubriek politiek. Een mooie opsteker voor Herman van Gaal, Frank Peters en Corné Kremers die dit radioprogramma maken.