Op zaterdag 25 september hield Stichting natuurgebied De Kuilen een afval opruim ochtend op, in en nabij natuurgebied De Kuilen De bedoeling was om divers zwerfafval, lege blikjes, flesjes, plastics enz., achter gelaten na het zomerseizoen uit het natuurgebied te verwijderen en netjes op te ruimen.

28 vrijwilligers hadden zich aangemeld. Zoals enkele duikers van Duikclub Sea Devils en mensen van de visclub de Rietvoorn. Deze namen de waterplassen voor hun rekening. Ook nieuw bewoners welke nog maar enkele weken of maanden in Langenboom of Mill woonden waren spontaan van de partij. De groep bestond verder uit aanwonende, waaronder ook de 87 jarige Martha. Direct of indirect betrokken mensen bij De kuilen en bestuurders van de Stichting.

Vanaf de Langenboomseweg tot aan de Graafseweg kreeg het gebied een grondige opruimbeurt. Na vooraf gratis fruit gingen groepjes van 3 of 4 personen zowel de vaste natuur als de waterplassen ontdoen van zwerfafval. Mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden gingen gehuld in gele hesjes, bewapend met opruim knijpstokken en vuilniszakken, al gezellig speurend en buurtend de 3 route's lopen. Ook op en in het water werd een mooie en knappe bijdrage geleverd. Met 2 bootjes gingen de duikers en de visclub op zoek naar zwerfafval.

Na enkele uurtjes fiks doorpakken mocht het resultaat er zijn: meer als 15 goed gevoelde afvalzakken met diverse "troep". Daarnaast werd, net naast de crossbaan, op 5 m2, een 30 tal blikjes en gebroken lege sterke drank flessen opgeruimd.

Na afloop was er een groepsfoto en gratis consumptie bij de gastvrije strandtent Goeie Dag Er was een evaluatie en er werd na gebuurt.

Dank en complimenten voor hun inzet aan: Alle vrijwilligers, de duikclub Sea Devils en visclub De Rietvoorn, de gemeente Mill voor het ophalen van het afval op maandag, degene die gratis materiaal ter beschikking stelde, de anonieme sponsor van fruit & consumpties. (Dit geeft energie en we zijn best wel trots op jullie.)

Bestuur Stichting Natuurgebied De Kuilen