De 16-jarige Line Geurts uit Mill zit op het Udens College in vwo 5 en zij gaat aankomend schooljaar een reis maken naar de Cariben. Dit met de organisatie Masterskip. “Reizen en avontuur vind ik wel leuk. Ik leer vrij makkelijk op school en was op zoek naar een uitdaging.”

Deze uitdaging vond Line in een zeiltocht van eind januari tot begin maart. Op het programma staan zaken als het verkennen van de jungles, het beklimmen van vulkanen, het slapen op het strand, naar een schildpadden opvang gaan en een uitwisseling met een lokale school. “Daarnaast vind ik het economisch en maatschappelijke thema dat bij deze reis hoort erg leuk, omdat ik op deze manier meer leer over hoe de bevolking daar leeft en hoe zij handelen. Ook staat bij deze reis persoonlijke ontwikkeling, leren zeilen en hele mooie nieuwe plekken zien centraal.” Echt vakantie is het beslist niet, want het schoolwerk gaat namelijk op de boot gewoon door. “Tijdens deze reis moet ik inderdaad 6 van de 7 dagen per week en 4 uur per dag zelfstandig mijn huiswerk maken.”

Om deze reis te bekostigen is Line op zoek naar sponsoren en ook doet ze wat speciale acties om voldoende financiële middelen te verzamelen. “Daarom ben ik al sinds afgelopen mei bezig met het opzetten van verschillende acties, zoals het verkopen van kersen, een nieuwsbrief, sponsorpakketten voor bedrijven, een eigen hamburger bij de Frietkraam & Zo in Mill waar ik werk en geld verdienen met mijn bijbaantje bij de frietkraam.” Ook heeft ze ondertussen een eigen website online staan waarop meer informatie te vinden is over deze reis en de sponsormogelijkheden.

Meer weten? Zie dan de site www.caribieline.wordpress.com.

Een interview met Line Geurts in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje is terug te beluisteren via hun podcast op o.a. Spotify, Apple podcasts of de podcastpagina op www.het12uurtje.nl.