Van 1 november 2021 tot 1 november 2023 biedt Regiotaxi Noordoost-Brabant gebruikers van het Wmo-vervoer de kans om twee jaar lang, eenvoudig en voordelig gebruik te maken van het openbaar vervoer met de Voor Elkaar Pas van Arriva.

In het eerste jaar betaald de klant hiervoor een eigen bijdrage van € 25,- in de abonnementskosten. Hiervoor kunnen zij:

  • Onbeperkt reizen met de bussen van Bravo in heel Brabant
  • Onbeperkt reizen met de bussen van Breng in en om Nijmegen
  • Onbeperkt reizen met de trein tussen Boxmeer en Nijmegen
  • Altijd iemand mee laten reizen met de begeleiderspas

Bij iedere Voor Elkaar Pas ontvangt de klant een VEP-begeleiderspas. Hierdoor krijgt men de mogelijkheid om iemand mee te nemen, zoals een familielid, vriend of buur. Het hoeft dus niet altijd dezelfde persoon te zijn. De klant kiest zelf wie of wanneer men iemand meeneemt. Dit kan zijn voor hulp tijdens de reis, of gewoon voor de gezelligheid.

OV-OpStapDagen

Om opnieuw kennis te maken met het openbaar worden tussen 27 september en 9 oktober in de regio OV-OpStapDagen georganiseerd. Hiermee willen wij onze Wmo-pashouders helpen weer met de bus of de trein te reizen. Met deze OV-Opstapdagen hopen we onze Wmo-pashouders te stimuleren om het openbaar vervoer meer te gebruiken en zo zelfstandig mobiel te blijven.

De OV-Opstapdagen zijn speciaal voor mensen die weinig ervaring hebben met het openbaar vervoer. Op deze dag krijgt men informatie over het OV in Brabant en omgeving. Ook leggen we uit hoe reizen met de Voor Elkaar Pas precies werkt. De OV-OpStapDagen voor de Wmo-pashouders van Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert vindt plaats op zaterdag 2 oktober van 09.30 uur tot 12.15 uur in Wijkaccomodatie de Nielt, Lavendel 250, Cuijk.

Aanmelden

Deelname aan de OV OpStapDagen is gratis en gaat op volgorde van aanmelding. Alle Wmo-pashouders hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze dag. Er is plaats voor maximaal 25 personen. Wacht dus niet te lang met aanmelden! U kunt zich aanmelden door te bellen naar 076 – 513 66 88 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur). Let op: Op piekmomenten kan het zijn dat u het nogmaals moet proberen, wij vragen hiervoor uw begrip.