Op zaterdag 25 september, Burendag 2021, is de nieuwe Jeu de Boulesbaan in Langenboom feestelijk geopend. Buurtvereniging Ons Streven heeft in samenwerking met de buurtbewoners en ondernemers in de buurt een nieuwe baan aangelegd aan de Zuid Carolinaweg 1 in Langenboom.

Buurtbewoonster en ondernemer Monique Nelson heeft al jaren het idee om op haar perceel naast haar woning aan de Zuid Carolinaweg 1 de Ontmoetingstuin te realiseren. Voorgaand jaar is de wisselmoestuin voor het Smaakcentrum gerealiseerd en is het weiland omgezet naar weide, zodat bezoekers hier spelletjes kunnen doen. De aanleg van de openbare Jeu de Boules-baan is een welkome aanvulling van de Ontmoetingstuin.

Oranjefonds

Dankzij de bijdrage van het Oranjefonds is het materiaal voor de aanleg van de baan deels bekostigd. Het andere deel van het materiaalkosten is voor rekening van de lokale ondernemers genomen. Met de mankracht en machinerie uit de buurt is de baan uitgegraven, zijn de banden gezet, is het vak gevuld met geel zand en gravel. De aanleg van de baan van 3 bij 13 meter bleek toch nog een hele klus, maar door de inzet van de buurt is het toch gelukt. Tijdens de Burendag 2021 is de baan door de oudste bewoner van de buurt, Kees de Klein, geopend.

Ontmoetingstuin

In de toekomst zal de weide gelegen op de hoek Zuid Carolinaweg en Zandstraat verder aangelegd worden met notenbomen, fruitbomen, fruitstruiken en eetbare bloemen, planten en bankjes. De tuin heeft als doel dat mensen elkaar hier ontmoeten en ook leren over hoe ons eten groeit en bloeit. De Ontmoetingstuin is vrij toegankelijk. Dit betekent ook dat iedereen gebruik mag maken van de Jeu de Boulesbaan. Een set Jeu de Boulesballen is te leen bij Mo van het Mo’Ment.

Meer weten over de plannen van de Ontmoetingstuin? Neem dan contact op met Monique Nelson, telefoon 06 51 11 00 82.