Afgelopen zaterdag, 2 oktober, was het zover; de dag van Mill voor het campagneteam van sociaal Liberaal Land van Cuijk. Via acht etappes doet sociaal Liberaal LVC alle 33 kerkdorpen aan van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De weergoden waren het team goed gezind, want het was zaterdag droog met zelfs hier en daar een zonnetje.

Vanaf het marktplein vertrokken zo’n vijfentwintig personen met de fiets om een route van ruim 29 kilometer af te leggen langs mooie plekken en bezienswaardigheden in Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Mill. Het gezelschap bestond uit mensen uit alle windstreken van het Land van Cuijk. Met Leroy Laclé (nummer 27 op de kieslijst van sociaal Liberaal LVC) voorop, kon de fietstocht beginnen. In de kerkdorpen stonden verschillende tussenstops gepland, waarbij het gesprek werd gevoerd met de inwoners van het dorp. Juist deze gesprekken zijn het belangrijkste onderdeel van de campagne. Horen wat er speelt, wat mensen beweegt en bezighoudt in de kleine kernen, is waar het om draait. De verbinding zoeken en openheid met de lokale gemeenschap is wat sociaal Liberaal Land van Cuijk bedoelt met kleur geven aan de nieuwe gemeente. Na een heerlijk stuk appeltaart en de gastvrijheid van Café - Eeterij Libre kon het laatste deel van de koers worden ingezet.

Tegelijkertijd stond er de gehele dag een ‘pop-up huiskamer’ op het marktplein in Mill. Gewapend met kleurrijke windmolentjes, zakjes bloemenzaad, boomstekjes en heerlijke koffie gesponsord door Nici Koffie Mill, ging een andere groep vertegenwoordigers van de partij in gesprek met het winkelende publiek. Op de vraag of mensen gaan stemmen op woensdag 24 november werd soms verbaasd gereageerd. ‘Waarvoor gaan we dan stemmen?’, was een veelgehoorde reactie. Duidelijk werd dat de nieuwe gemeente Land van Cuijk-verkiezingen nog niet bij iedereen in de agenda staat. Tegelijkertijd hoorden we ook vaak dat mensen bang zijn dat ‘we op gaan in de grote nieuwe gemeente Land van Cuijk’. Dat is juist waarom sociaal Liberaal LVC in de meeste kerkdorpen vertegenwoordigers heeft. In de gemeente Mill zijn dat Mariëlla Bastiaans (nr. 3), Ad Berends (nr. 8), Irene Smits (nr. 18), Leroy Laclé (nr. 27), Robert Hermens (nr. 34) en Anco Bloemendal (nr. 41). Tezamen vormen zij een kleurrijk geheel, met een mooie afspiegeling van leeftijdscategorieën én achtergronden. Zij zijn naast de vertegenwoordigers vanuit onze gemeente Mill en Sint Hubert ook het klankbord en aanspreekpunt voor de inwoners. Door straks binnen de nieuwe gemeente (samen met u) de schouders eronder te zetten, waarbij voorop staat dat we oog houden voor en belang hechten aan de kwaliteiten van leven voor mens, dier en natuur. In het bijzonder voor de kleine kernen.

Op het marktplein ontstonden leuke en interessante gesprekken, met als klap op de vuurpijl een bezoekje aan de persconferentie van onze burgemeester die gepland stond vanwege dé dorpsquiz ‘Zuuk ut mar uut’ (complimenten aan Stichting Activiteiten Mill als organisatie van deze dorpsquiz). Voor Myllesweerd ontstond even verwarring. Hoorde dit kleurrijke gezelschap nou bij een opdracht van de quiz of was het puur toeval dat onze fietscaravaan op dat moment aankwam in Mill? Al met al was de sfeer op deze dag geweldig, dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Komende zaterdag (9 okt.) staat etappe 4 op de planning. Dit is de dag van Vierlingsbeek, Overloon, Holthees en Maashees. Ook daar nodigen wij van sociaal Liberaal LVC iedereen uit voor mooie gesprekken, wensen en ideeën. Graag tot ziens!