Foto: Raymond Roelofs

Afgelopen zondag 3 oktober is pastoor James Joseph tijdens een plechtige eucharistieviering officieel geïnstalleerd als pastoor van Parochie de Goede Herder in Mill. Namens Bisschop Gerard de Korte werd de installatie verricht door Vicaris-Generaal Theo Lamers uit Cuijk. Concelebranten waren em. pastoor Ad van der Meijden, pastoor Issag Jesudass uit Gemert en pastor Bas van Dijk. Pastoor James en de andere priesters werden bij de pastorie afgehaald door Gilde Sint Nicolaas uit Haps en Gilde Sint Barbara uit Sint Hubert.

Pastoor James was de afgelopen maanden al vol sympathie en warmte ontvangen in de 5 dorpen. Na het officiële gedeelte kreeg hij in een volle kerk een staande ovatie met een daverend applaus.

Bij de voorbereiding van de installatie waren grote koren nog niet toegestaan. Vanuit de parochie was er daarom een speciaal gelegenheidskoor samengesteld, bestaande uit 2 personen per locatie.

Na afloop van de viering werd de nieuwe pastoor ‘overvendeld’ door het gilde. Vanwege de stromende regen was het niet mogelijk om dit buiten op het plein te doen. Daarom werd dit voor in de kerk gedaan.

Uit sympathie en dankbaarheid voor pastoor James waren er vanuit zijn vorige parochie Vught-Helvoirt ook enkele tientallen mensen naar Mill gekomen.

Na afloop van de plechtigheid waren alle parochianen welkom in Myllesweerd om pastoor James te begroeten en te feliciteren. Er waren zoveel aanwezigen dat niet iedereen in de grote zaal kon plaats nemen.