De politieke partijen die dit najaar gaan deelnemen aan de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk, zullen zich vanavond, maandag 11 oktober presenteren tijdens een bijeenkomst in de Schouwburg Cuijk. Alle lijsttrekkers komen deze verkiezingsavond aan het woord. Ook zullen de eerste vijf kandidaat-raadsleden op de kieslijst kort naar voren komen. Bij Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill hoorde en zag u al diverse lijsttrekkers voorbij komen. Deze live presentatie van politieke partijen vanavond in de Schouwburg in Cuijk is vanaf 20.00 uur ook live te zien bij de 2 lokale publieke omroepen in het Land van Cuijk.

Aan de hand van een paar stellingen en enkele prikkelende vragen worden de lijsttrekkers van de (dertien) partijen op het podium bevraagd door journalist Martijn Schwillens over hun plannen voor de nieuwe fusiegemeente. Ook zullen zij hun partijprogramma en de top van de kieslijst kort introduceren tegenover hun achterban en potentiële kiezers. “Het is de bedoeling dat belangstellenden in de politiek een beeld krijgen van de lijsttrekkers en de partijen die zij vertegenwoordigen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen maar liefst dertien partijen deelnemen aan de herindelingsverkiezingen voor het Land van Cuijk. Er valt dus zeker wat te kiezen”, vertelt Jan Gerrits namens het partijvoorzittersoverleg.

Check voor een overzicht van frequenties waarop Omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill te zien is www.omroeplvc.nl en www.lokaleomroepmill.nl.