Jeugd Hobby Centrum stelt zich als doel om de creatieve ontwikkeling -vaardigheden van zowel jongens als meisjes van 6 tot 12 jaar te bevorderen, met behulp van een uitgebreid assortiment materialen en technieken, om deze te ontplooien en/of uit te breiden.

Creatieve bezig zijn: Hierbij moet men denken aan kunstzinnige dingen maken schilderen, tekenen, boetseren, modelbouw (hout)- creatief bezig zijn met vele soorten materialen.

Jammer genoeg bestaan er zeer weinig plaatsen waar creatieve hobby’s door jeugdigen uitgeoefend kunnen Worden in de regio Land van Cuyk. Wie de jeugd heeft... heeft de toekomst.' Een bekend Nederlands gezegde. De vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum zijn bereid om ook kennis te investeren in de jeugd van onze gemeente.

De overheid investeert in goed onderwijs om jongeren een plek te geven in de maatschappij. De jeugd van nu zal over enkele tientallen jaren de lasten moeten dragen van de gezondheidszorg. Ook de vergrijzing zal betaald moeten worden door de huidige generatie jongeren. Jongeren zijn de bouwstenen van de maatschappij. Ze zijn de generatie die opgroeit en die het werk over neemt van hun ouders.

Start dinsdag 19 oktober Locatie Senioren Hobby Centrum Hoogstraat 17 - tijd 14.45-16.30 uur. 15 deskundige vrijwilligers staan klaar, om de kinderen een creatieve middag te bezorgen.

Jeugd Hobby Centrum is niet ontwikkeld om er financieel beter op te worden. Nee - project wordt gezien als een maatschappelijk bijdrage ter wille van de creatieve ontwikkeling van onze jeugd.
Er zal een minimale - bijdrage gevraagd worden van 2.50 euro, is incl. materialen kosten.

De kinderen van de basisscholen in de gemeente Mill hebben deze dagen een info boekje Sjors Creatief ontvangen. Digitaal inschrijven (zoekfunctie: kunstwerken maken) is dan een van de mogelijkheden om mee te gaan doen. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even bellen Ans Kremers 06.51262250 / Jan Hendriks 06. 36044288.