Voor de openingstijden van d’n Inloop: neem hierover contact op met Langenboom Zorg Centraal of de Wis. De Computerinloop gaat tot nader bericht niet door.

Schermvergrendeling instellen op een Android-apparaat

Je kunt een schermvergrendeling instellen om je Android-telefoon of -tablet te beveiligen. Telkens als je het apparaat inschakelt of het scherm activeert, word je gevraagd het te ontgrendelen met een pincode, patroon of wachtwoord. Sommige apparaten kun je ontgrendelen met je vingerafdruk.
Vanaf Android 2.3 hebben alle toestellen minstens één mogelijkheid om te beveiligen. De moderne toestellen hebben meerdere opties.
Sommige van onderstaande stappen werken alleen in Android 10 en hoger.

Wanneer je je toestel niet beveiligt, kan iedereen het toestel gebruiken. Zo kunnen zij ook aan je persoonlijke informatie. Of nog erger, als je toestel gestolen wordt, kan iedereen het toestel gebruiken en je persoonlijke informatie lezen en misbruiken.

Open de app, Instellingen, op de telefoon. Tik op Vergrendeling, of op sommige toestellen: Beveiliging.
Als je 'Beveiliging' niet kunt vinden, ga je naar de supportsite van je telefoonfabrikant voor meer hulp.
Kies, Schermvergrendeling om een type schermvergrendeling te kiezen.
Als je al een schermvergrendeling hebt ingesteld, moet je je pincode, patroon of wachtwoord invoeren voordat je een ander type vergrendeling kunt kiezen.
Tik op de vergrendelingsoptie die je wilt gebruiken. Volg de instructies op het scherm.
Schermvergrendelingsopties zijn:
Geen vergrendeling: je telefoon blijft ontgrendeld. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat je snel naar het startscherm kunt gaan.
Vegen: Veeg met je vinger over het scherm. Deze optie biedt geen beveiliging, maar zorgt ervoor dat je snel naar het startscherm kunt gaan.
Standaardvergrendelingen:
Patroon: Teken een eenvoudig patroon met je vinger.
Pincode: Geef vier of meer cijfers op. Langere pincodes zijn meestal veiliger.
Wachtwoord: Geef vier of meer letters of cijfers op. Een sterk wachtwoord is de veiligste schermvergrendelingsoptie.
Vingerafdrukken, tevens dient een wachtwoord te worden ingevoerd die, in het geval de vingerafdruk niet zou werken, kan worden gebruikt. Het kan voorkomen dat bij het ínstellen, meerdere malen om een vingerafdruk wordt gevraagd.
Gezichtsherkenning, kan ook worden ingesteld, maar wordt beschouwd als minder veilig omdat iemand met veel gelijkenis er in kan slagen om de telefoon te ontgrendelen.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop dus niet door. Héb je corona: beterschap. Heb je het niet: zorg dat jezelf en anderen gezond blijven.