Op 11 oktober heeft wethouder Erik van Daal de eerste sticker geplakt op de glasbak in Mill met de tekst ”Glas naast de glasbak is riskant”. Dit is een samenwerkingsverband tussen drie Platforms Gehandicapten in Sint Anthonis, Boxmeer en Mill. De drie platforms gaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk samen in het Platform Toegankelijkheid.

Samenwerking

Erik van Daal memoreerde in zijn toespraakje deze samenwerking: “Dit is niet ons eigen initiatief maar dat van Sint Anthonis. Maar ik zeg maar: Beter goed gedeeld, dan slecht begonnen. Ons hele college staat achter dit initiatief. En hopelijk houden de mensen zich aan die regel om glas in de bak te gooien en niet ernaast. Want moet je eens kijken hoeveel er omheen ligt. En zorg ook dat er geen obstakels staan als geparkeerde fietsen en voorraadkratjes. Daar heeft iedereen last van, mensen met rolstoelen met rubberen banden die klappen, rollators, of kinderwagens of fietsen. Dit soort ongerief moet maar over zijn. Door veranderingen van gedrag door onze medemens kunnen beperkingen in het functioneren worden weggenomen”, aldus de wethouder.

Sticker

En vervolgens plakte Erik onder de belangstellende blikken van Guus Nooijen, Henk Kuppen, Mientje Smits en Elly Meijnders, met vaardige hand stickers op de glasbakken van Mill. Gemeentewerken liet weten dat de stickers allemaal eind van de week in alle kerkdorpen op de glasbakken zijn geplakt. De stickers worden bewust geplakt in deze Week van de Toegankelijkheid om de toegankelijkheid voor iedereen van de glasbakken te benadrukken.