Gemeentegenoot Aris Engel uit Langenboom weet van zichzelf dat lichamelijke inspanning naast rust belangrijk zijn voor hem om zich weer op te kunnen laden én om spanningen kwijt te raken. Het klinkt tegenstrijdig maar toch gaat dit heel goed samen, ontspanning door inspanning en dat niet alleen voor sporters. In de loop der jaren heeft Aris dat op verschillende manieren ervaren.

Hij maakt fietstochten van een paar weken tot een paar maanden waarbij allerlei ideeën en inspiratie ontstaan. Zo ook tijdens wandelingen in de buurt.

Dichterbij huis raapt Aris al enkele jaren zwerfafval op en dit heeft hij afgelopen voorjaar gebruikt om er prenten mee te maken. Afhangende van het “voorwerp” is er met de pers gedrukt of met de hand als een soort stempel. Meestal waren het combinaties van verschillende technieken.

Naast de recente prenten is er ook werk te zien van een aantal jaren geleden waarbij ook zwerfafval is gebruikt.

Etsen is én hard werken én tegelijk heel rustgevend is, want als je het goed wilt doen kun je niets anders aan je hoofd hebben!

Zowel van het leven als van etsen kan je zeggen: Iedere kras laat zijn sporen na.

Naast de tentoonstelling in Cuijk is Aris Engel ook uitgeselecteerde deelnemer aan groepsexposities in Oss bij K26 en in Leeuwarden bij het Grafisch Atelier.

Beide tentoonstellingen zijn nog de hele maand oktober te bezoeken.

Tentoonstelling met etsen van Aris Engel
Pakhuis
Kerkstraat 12
5431DS Cuijk
23 en 24 oktober
Vrije toegang