“Thomas, jij bent mijn beste vriend!”

Afgelopen maand liet Make-A-Wish Nederland de grootste wens van de 10-jarige Dex uit Mill in vervulling gaan. Thomas de Trein ontmoeten. Dex heeft een gen afwijking, de scn8a mutatie, met daarbij moeilijk behandelbare epilepsie. Daarom vervulden de vrijwilligers van Make-A-Wish in Brabant zijn allerliefste wens.

In de vroege ochtend wordt Dex met zijn familie, in een enorme limousine met zijn naam erop, opgehaald. Op weg naar het Museumstation in Beekbergen. Met een schittering in zijn ogen en roet in zijn gezicht bewondert Dex de mooiste locomotieven in het museum van de Veluwse Stoomtrein. Dex geniet en rent vrolijk van het ene naar het andere museumstuk. Hij vertelt enthousiast over de locomotieven nog niet wetende dat de grootste verrassing nog moet komen.

Daar staat hij, verstopt achter gesloten deuren, zijn grote held Thomas de Trein. Samen met de conductrice maakte hij de trein wakker. Ze zingen samen liedjes, rijden voor- en achteruit, kletsten met elkaar en geven elkaar een dikke knuffel. Thomas doopt Dex tot zijn beste vriend en geeft hem, de door het museum geschonken vrijkaarten, zodat hij hem snel weer kan bezoeken.

De dag wordt afgesloten met zijn favoriete eten en een rondleiding in Restaurant Molen De Zwaluw. De molen draait speciaal voor Dex. Eten in een draaiende molen aan een prachtige versierde tafel. “Het lijkt wel mijn verjaardag”, roept Dex enthousiast.

Zijn stralende snoet laat duidelijk zien dat hij genoten heeft. Een herinnering waar Dex en zijn familie nog heel lang kracht en vertrouwen uit kunnen putten.

Over Make-A-Wish

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt, en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.