Deze week ontvangt u de jaarafrekening van Brabant Water. Daarop staan ook de gemeentelijke aanslagen rioolheffing en afvalstoffenheffing. De aanslagbedragen worden maandelijks door Brabant Water geïnd via de watervoorschotnota. Vanaf 2022 gaat dat veranderen door de herindeling. Dat gaat dan in ieder geval niet meer via de waternota’s. Daar krijgt u in januari 2022 van de nieuwe gemeente Land van Cuijk veel informatie over.

Wat is rioolheffing?

Rioolheffing wordt geheven van de gebruiker van een eigendom. Bij de berekening van de codering rioolheffing voor het belastingjaar 2021 is er gekeken naar de verbruiksgegevens (hoeveelheid m3 water) in oktober 2020. Het aantal m3 wordt gesteld op het gemiddeld dagverbruik van de voorafgaande periode x 365 dagen.

Wat is afvalstoffenheffing?

Afvalstoffenheffing wordt geheven van de gebruiker van een perceel waarvoor door de gemeente voor de inzameling van huisvuil wordt gezorgd. Of u daadwerkelijk gebruik maakt van de huisvuilophaaldienst is daarbij niet van belang. Het gaat hier om de, door de gemeente geboden, mogelijkheid tot het aanbieden van afval.

Kwijtschelding?

Dit kan heel simpel met uw DigiD. Ga naar www.gemeente-mill.nl voor meer informatie. Vul op deze website eerst de korte vragenlijst in om te kijken of u wel voor kwijtschelding in aanmerking kunt komen. U kunt ook telefonisch (0485) 460 300 of per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) een formulier opvragen. Die kunt u dan zelf invullen en opsturen.

Al eerder kwijtschelding gekregen?

Als u vorig jaar al kwijtschelding heeft gekregen, dan heeft de gemeente al via het Inlichtingenbureau laten controleren of u dat dit jaar ook krijgt. Daarover hebt u begin dit jaar dan al een bericht ontvangen. Ook als u in de afgelopen maanden kwijtschelding hebt aangevraagd en gekregen, dan is daarmee ook op deze jaarnota al rekening gehouden.

Alleenwonend?

Als u in 2021 alleenwonend bent geworden, dan is dit in veel gevallen al verwerkt in de codering.
U kunt dit zien op uw jaarnota. Het tarief afvalstoffenheffing alleenwonend is dan vastgesteld op code 2. Een gezin betaalt in 2021 per maand € 17,30 en een alleenwonende € 12,95 per maand.
Als dat niet juist is, dan kunt u een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als na controle blijkt dat ook voor u een lager tarief geldt, dan krijgt u een bedrag van € 4,35 per maand terugbetaald.
Geef uw accountnummer (zie jaarnota) door en de datum vanaf wanneer u alleenwonend bent.
Heeft u geen computer of eigen e-mailadres, dan kunt u dit ook telefonisch doen: (0485) 460 300.

Bezwaren?

Schriftelijk naar: heffingsambtenaar van de gemeente Mill en Sint Hubert, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Nog vragen?

Bel via (0485) 460 300. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..