Bij kinderopvang IKKE in Mill vinden we het van belang dat wij kinderen leren kennen. En dat kinderen de pedagogisch medewerkers leren kennen. Maar zeker zo belangrijk, dat de kinderen elkaar leren kennen. Om dit sociale element vorm te geven, is onze groepssamenstelling bij uitstek geschikt.

Iedere ochtend starten we met de goedemorgenkring. Alle kinderen worden persoonlijk begroet. En ze mogen bij het horen van hun naam hun hand opsteken of laten horen: "ik ben er".

En dat vinden wij fijn, dat jij er bent.

In onze thema's zit het sociale element verweven. De kinderen krijgen de kans om babyfoto's aan elkaar te laten zien bij het thema "Dit ben ik". Of foto's van papa, mama, broer, zus of huisdier bij het thema "ik en mijn familie". Maar ook het thema "wat heb je aan", geeft verborgen mogelijkheden. Want wie heeft er hetzelfde kleur shirt? Of wie heeft er krullen, net als ik?

Wij zien op de groep dat kinderen vaak al schoenen, een jas of zelfs ouders van elkaar herkennen en wordt de leiding geattendeerd. Een knuffel die ergens verloren ligt in onze leeshoek wordt liefdevol teruggeven aan zijn of haar eigenaar. We leren elkaars gewoontes kennen. De een drinkt graag melk en een ander liever water. De een zet de tas in de krat en hangt dan de jas op, een ander geeft het rust als ze eerst de jas op mag hangen en dan haar tas in de krat mag zetten. En als je het spannend vindt, omdat je nog nieuw bent in de groep, is het fijn als een ander kind je even bij de hand neemt: “kom maar met mij mee".

Soms is het bijvoorbeeld wat spannend om een beker die uitgedeeld wordt door een ander kind aan te nemen. En dan wordt die netjes bij je voeten op de grond neergezet.

Het afgelopen thema: "eet smakelijk" hebben we bij peuteraanbod De Zeester benut om iets uit een andere cultuur te leren. Want wat eet je nu eigenlijk als je uit Syrië, Somalië of Sri Lanka komt? Een aantal ouders hebben voor ons hapjes gemaakt uit hun land van herkomst. Dat was voor iedereen een ontdekking van smaken. In de verkleedhoek hangen nu mooie jurken die de kinderen mogen aantrekken. Dus ja, we leren je graag kennen en jij ons hopelijk ook. Je mag altijd een kijkje komen nemen. Onze deur staat voor jullie open.

Wil jij nu ook genieten van alle activiteiten die wij bij Spring IKKE aanbieden, meld je dan snel aan!

Voor meer informatie over Spring Kinderopvang kunt u terecht op onze website www.spring-kinderopvang.nl.

Indien u geïnteresseerd bent in opvang voor uw kind(eren) kunt u op de website een rondleiding aanvragen op onze locatie. Wij heten u van harte welkom om op onze locatie te komen kijken en u de informatie te geven die u zoekt. U kunt ook altijd naar de locatie bellen voor meer informatie: 088-2088437/088-2088439.