Wie ik ben? Leroy Laclé. Zolang ik mij kan herinneren wonend in Mill, thuis geboren in Boxmeer en vlak na mijn geboorte een paar jaartjes gewoond op Aruba. Maar zoals ik al zei: zo lang ik mij kan herinneren woon ik in Mill en ik voel me ook een echte Millenaar. Ik woon samen met mijn vriendin Teuntje Manders aan de Vorleweg, maar we zijn druk bezig met het verbouwen van ons eigen huisje aan de Irenestraat. In Mill denk ik dat redelijk wat mensen mij wel kennen. Ik heb samen met mijn compagnon Tijn van Dijk een grafisch ontwerpbureau wat zich vooral richt op de startende ondernemer en de kleine MKB’er. Er zijn nieuwe plannen om ons bedrijf uit te breiden. Dus zowel privé als zakelijk ben ik hard aan het bouwen aan onze toekomst.

Jarenlang heb ik, naast het werk in onze onderneming, nog veel gewerkt in de Millse horeca, bij Café de Winkel, Café Libre en Kasteel Tongelaar. Daarnaast was ik ook actief vrijwilliger van SCM ‘t Germelaand, OJC de Wissel, Freerail Festival en ben ik op de achtergrond betrokken bij de organisatie van ons eigen lokale festival Mill at the Park. Werken in de horeca en mijn vrijwilligerswerk voor OJC de Wissel & Freerail Festival heb ik laten vallen door tijdgebrek, maar alles laten vallen is geen optie. Ik sta nu eenmaal graag midden in de samenleving.

Hoe kan dat nu nog meer, dan door bezig te zijn met de lokale politiek? Iets wat ik nooit achter mijzelf had gezocht. Door ‘‘moeders’’ Mariëlla Bastiaans ben ik betrokken geraakt bij Liberaal LVC. Waar ik in het begin alleen de vormgeving een tandje hoger wilde schroeven, kwam ik er al vrij snel achter dat ik toch wel graag mijn menig wilde laten horen binnen deze partij. Daardoor ben ik ondertussen actief binnen diverse groepen binnen Liberaal LVC.

Wat ik veel hoor is dat mensen om mij heen bang zijn dat wij straks de identiteit van onze gemeente kwijt raken. Laat ik allereerst zeggen, dat wij zelf samen zorgen voor die identiteit. Gemeente Mill & Sint Hubert is een van de meest actieve gemeentes in het Land van Cuijk als het gaat om organisatie van evenementen en festivals. Dat hebben wij te danken aan onze actieve groep vrijwilligers en onze wil om te ondernemen. Die drive om onze samenleving identiteit te geven en behouden zal een nieuwe naam van een nieuwe gemeente echt niet veranderen!

Dat onze lokale evenementen onze identiteit weerspiegelen is wel duidelijk. Het feit dat we de naam van onze kerkdorpen koppelen aan onze lokale evenementen (Sint Hubert op z’n Best, Wilbertoord Pakt Uut, Dorpsfeest Langenboom & Mill at the Park) zegt toch meer dan genoeg? Daarom vind ik het erg belangrijk dat wij de nieuwe gemeente Land van Cuijk doorgeven hoe belangrijk deze lokale evenementen voor de samenleving zijn. Daar wil ik mij dan ook hard voor maken! Niet alleen de grote evenementen zijn belangrijk, elke activiteit zorgt ervoor dat wij ‘ons’ blijven. Van een lokale bingoavond tot een groot evenement. Als wij als vrijwilligers actief blijven helpen en organiseren zullen wij onze identiteit behouden.

Dus zullen wij samen blijven organiseren? Dan zorgen we er samen voor dat gemeente Land van Cuijk niet om ons heen kan!

Ik ben Leroy Laclé en ik sta voor een actieve samenleving door en voor vrijwilligers!
Nummer 27 op de kandidatenlijst van Liberaal LVC