Koos Sommers en Theo Gerrits uit Langenboom maakten een liedje over het Land van Cuijk. Dit deden zij op verzoek van de Lokale Omroep Mill om het daarna live te spelen en zingen tijdens een speciale Tv-uitzending als afscheid van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert en de Lokale Omroep Mill. Dit programma komt zaterdagavond 27 november rechtstreeks vanuit de Theaterzaal van Myllesweerd in Mill. Het is die avond te zien bij zowel de Lokale Omroep Mill als Omroep Land van Cuijk. Naast Koos en Theo zullen er diverse andere optredens zijn en zijn er interviews met o.a. (oud)burgemeesters en medewerkers van de Lokale Omroep Mill.

Het nummer wat Koos en Theo schreven en zongen werd onlangs voor het eerst gedraaid bij de Lokale Omroep Mill. Dit leverde veel reacties op bij de omroep. Diverse luisteraars wilden het direct nogmaals horen. Koos en Theo zijn er namelijk in geslaagd het hele Land van Cuijk niet alleen te verwerken met haar geschiedenis en mooie plekjes, maar weten ook de juiste sfeer van het Land van Cuijk in dit liedje neer te zetten. Zo is het refrein:

“Dit is een streek met zand en water, met trotse molens, een paarse hei
Waar carnaval in ieders bloed zit,
Het Land van Cuijk, dat is van jou en mij”

Pieter Smits verzamelde beelden die passen bij dit nummer en monteerde het geheel tot een mooie videoclip. Een mooie promotie voor het Land van Cuijk. Deze videoclip is te zijn bij de Lokale Omroep Mill, Omroep Land van Cuijk, op inmill.nl en komt beslist nog op tal van andere websites te staan.

Wilt u (gratis) tickets reserveren om zelf aanwezig te zijn bij de live Tv-uitzending op zaterdag 27 november in Myllesweerd? Bel dan met Corné Kremers op tel. 0485-325634 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uitzending start om 20.30 uur, bezoekers dienen 20.15 uur aanwezig te zijn en toegang is met een corona QR-code of negatieve coronatest.